Poslušaj prvi ribiški podkast v Sloveniji

Matej Godec, muhar in ribiški vodnik, ustvarja prvo sezono prvega ribiškega podkasta pri nas. V svoji oddaji Dober prijem gosti zanimive ribiške goste in se z njimi pogovarja o temah, povezanih s sladkovodnim ribištvom. Poslušate lahko pogovore z Brino Sotenšek, dr. Tomažem Lavričem, Rokom Rozmanom in Tomažem Modicem, napoveduje pa že nove zanimive goste.

V prvi sezoni podkasta že lahko spremljamo pogovorne oddaje o članstvu v ribiških družinah pri nas, o sulcu, ribiški etiki in posegih v vodotoke.

Prvo epizodo namenja sulcu. Citira dr. Mundo iz leta 1926: “Kotlina pod medvoškim jezom je eden najlepših prostorov v Sloveniji za ribolov sulca. Voda je polna rib, voda je dobro prezračena in okoli 15 metrov globoka.

V drugi epizodi se pogovarja z dr. Tomažem Lavričem. Tema je članstvo v ribiških družinah pri nas. V pogovoru izpostavita, da je zelo pomemben odnos, ki ga je potrebno graditi s partnerji in člani v ribiški družini.

V tretji epizodi je beseda tekla o Savi in neželenih posegih vanjo. Biolog Rok Rozman (Leeway Collective) in biologinja Brina Sotenšek (Balkan River Defence) sta govorila o tem, ali bo sulec in ribolov sulca v prihodnje ogrožen.

V četrti epizodi se s Tomažem Modicem, biologom in muharjem, pogovarja o ribiški etiki, vedno aktualni tematiki.

Kdo je Matej Godec? Je profesionalni ribiški vodnik in učitelj muharjenja, idejni vodja ter gostitelj podkasta Dober prijem in velik zagovornik narave.

Prvo sezono podkasta lahko brezplačno poslušate na tej povezavi.

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja