Obloženi bojliji

Kako na enostaven način izboljšati vaš bojli, da bo za ribe še privlačnejši? Ker imam sedaj veliko časa in se pogosteje družim z ribiškimi prijatelji, se najdejo tu pa tam kakšni majhni triki, ki so nam lahko pri ribolovu v veliko pomoč.

Eden izmed njih je tudi trik, ki sem ga povzel od prijatelja iz tujine. Uspešno ga uporablja že vrsto let. Trik je enostaven in cenovno ugoden, saj si s sestavinami lahko pomagamo dolgo časa pa tudi postopek je zelo hiter.

Priprava obloženega bojlija

Vzamemo pasto za postrvi in jo razredčimo v manjši količini tople vode. Dobro premešamo, da ni nobenih grudic, in pazimo, da ne razredčimo preveč. V to razredčeno testo nato pomočimo naš bojli, ki smo ga prej nataknili na zobotrebec, da ga lažje pomočimo in da se ne dotikamo površine bojlija. Malo počakamo, da se odvečno testo odcedi. Celotno vabo malce preobračamo, da se testo lepo razporedi po celotni površini bojlija. Zapičimo ga v kos stiroporja ali penaste podlage, kjer se počasi sušijo. Ko so suhi, jih damo v dobro zaprto posodico in gremo za vodo!

Poiskusite dati en bojli v skledo vode in opazujte, kaj se dogaja. Po nekaj minutah se začne sloj okoli vabe topiti in poleg bojlija se ustvari obarvani “oblak”, ki je poln arom in še močneje širi vonj po vodi ter tako privabi ribo.

Boris Dajčman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja