Obisk gramoznice pri Barnu

Obetal se je lep topel in sončen dan. Vikend pred vrati, z ženo pa sva hotela nekam v naravo, ven iz mesta na svež zrak. Odločila sva se, da obiščeva gramoznico pri Barnu v naselju Hrastje Mota. Ona je poskrbela za prigrizke in pijačo, jaz pa sem dogovoril za karto in napolnil avto z opremo, ki sem jo želel vzeti s sabo. Čakalo naju je zgodnje vstajanje, saj sva želela priti še pred pripeko do vode.

Zjutraj sva na hitro popila kavico, znosila preostale zadeve v avto in že sva se peljala po avtocesti v smeri Maribor – Vučja vas. Sonce se je že počasi prebujalo in nestrpno sva čakala, da prispeva na vodo.

Ribolov

Ob gramoznico sva prispela ob 5. uri zjutraj, kjer sva si po kratkem ogledu okolice izbrala lokacijo in se na hitro namestila. Mesta ni bilo težko najti, saj so lovne pozicije označene in postavljene na dobro izbranih mestih. Po ogledu in postavitvi sva se končno lahko posvetila okolici gramoznice, ki je izgledala še kako čudovito. Uživala sva spokojen mir in svež zrak, poslušala žvrgolenje ptic in rahel piš vetra skozi krošnje dreves, ki obkrožajo gramoznico in nudijo v vročih dneh prijetno senco. Cvetoči lokvanji in poplesavanje majhnih žuželk in žabic med njimi je ponujalo pogled na zanimivo igro. Čudovito!

Tudi tu je okolica zelo urejena in čista, gneče ni bilo. Opazovala sva vodo in kar nekaj lepih skokov krapov iz vode v jutranjem soncu, a izgleda ne marajo zajtrka, saj jih moje vabe niso preveč zanimale in so se raje skupaj z nama posvečali lepi vodi in svojemu plesu.

Tekom dne sva imela možnost opazovati plavanje srne čez jezero, ki jo je splašil majhen kuža nekega ribiča, ter občasno poplesavanje krapov na površju. Mogoče je bila kriva tudi sprememba vremena, saj naju je kar dvakrat narahlo poškropilo in tudi veter je občasno nagajal. Sonce pa je le občasno sramežljivo pogledalo izza oblakov. A to ni skalilo dobre volje, ko sva uživala v lepi naravi in lepih ploščičih, ki so grizli ponujene bojlije. Izgleda, da so jim zelo teknili, saj sem se jih kar nalovil, a bil sem jih vesel, saj so mi prijetno popestrili čudovit dan.

Priznati moram, da so sosednji ribiči imeli več sreče in ujeli kar nekaj zelo lepih rib, a me to ni motilo, veselil sem se z njimi in jim čestital ob lepih ulovih. Ko se je sonce pričelo počasi poslavljati, sva tudi midva pospravila stvari in se odpravila proti domu. Doma pa sva ob kozarčku piva skupaj premlevala občutke in doživetja na tej vodi, ki nama je bila zelo všeč. Odločitev je padla, zagotovo jo še kdaj obiščeva.

Obiščite jo tudi vi! Želim vam dober prijem.

Boris Dajčman

P.S.: Nekaj lepih ulovov iz tega zanimivega revirja si oglejte v spodnji galeriji. Dovolilnico lahko kupite TUKAJ. Stane od 5 EUR naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja