Na voljo spletne dovolilnice za ribolov na Koseškem bajerju

Dovolilnice za Koseški bajer lahko odslej kupite tudi na spletu. Na voljo sta ločeni dovolilnici, prva za krapovce, druga za plenilke (roparice). Pri prvi lahko ribič izbira med dvema cenama, ki veljata za ribolov z eno oziroma z dvema ribiškima palicama.

Nič več čakanja, da se odpre gostilna ali bencinska pumpa! Dovolilnice za ribolov na priljubljenem Koseškem bajerju so odslej na voljo tudi na spletu. Ribiči lahko izbirajo med dovolilnico za krapovce in dovolilnico za plenilke. Prva stane 12 EUR (ribolov z 1 palico) oziroma 17 EUR (ribolov z dvema ribiškima palicama), druga pa 20 EUR.

Vse dovolilnice za Koseški bajer veljajo za ribolov po načelu ujemi in spusti, zato je pri ribolovu obvezna uporaba trnkov brez zalusti.

Ribolov krapovcev na Koseškem bajerju

Pri ribolovu krapovcev je potrebno upoštevati naslednja ribolovna pravila: Na posamezni palici je lahko samo en trnek brez zalusti. Pri ribolovu mora ribič obvezno imeti pri sebi odpenjalec (pean) ali klešče za odpenjanje rib, dovolj veliko podmetalko, meter, razkužilo in blazino za odpenjanje ujetih rib velikosti najmanj 40 cm x 60 cm. Priporoča se uporaba podmetalke s stranico vsaj 90 cm in tehtnica.

POZOR! Pred pričetkom in po zaključku ribolova je obvezno razkuževanje ribiške opreme in podpis v dnevniku razkuževanja. Sod z razkužilom ter dnevnik razkuževanja se nahajajo pri iztoku iz bajerja.

Ribolov roparic na Koseškem bajerju

Pri ribolovu plenilk (roparic) je potrebno upoštevati naslednja ribolovna pravila: Ribolov je dovoljen z 1 ribiško palico. Dovoljene so samo umetne vabe dolžine najmanj 6 cm s trnkom enojčkom brez zalusti. Pri ribolovu mora ribič obvezno imeti pri sebi odpenjalec (pean) ali klešče za odpenjanje rib, dovolj veliko podmetalko, meter in razkužilo. Priporoča se uporaba podmetalke s stranico vsaj 90 cm, uporaba blazinice za odpenjanje ujetih rib in tehtnica.

Dovolilnice so na voljo na tej povezavi. Poleg dovolilnic za Koseški bajer bodo kmalu na voljo tudi spletne dovolilnice za druge ribolovne revirje v upravljanju RD Dolomiti.

Foto: arhiv RD Dolomiti

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja