Moj prvi letošnji krapolov na jezeru Mola

Vedno, ko grem loviti na neznano vodo, mi po glavi skačejo razna vprašanja, kot npr: na kateri poziciji, globini ni koliko metrov od obale naj lovim? S katero hrano naj krmim? Kakšno taktiko hranjenja naj izberem? Na kakšen sistem naj lovim? In še in še….
jezero-mola-krapolov-prva
Izbira pozicije je eden glavnih delov ribolova. Jaz sem se odločil, da bom lovil na poziciji št. 2, desno od ribiškega doma RD Bistrica. Na začetku sem lovil nekje na sredini zaliva, kjer je globina vode cca 4.5m. Na tej poziciji sem vztrajal približno do 12 ure, nato pa sem sistem premaknil v plitvejši del, in sicer 10m od nasprotne obale, kjer sem okoli tretje ure ujel svojega prvega krapa na jezeru Mola. Srečo sem imel, da sem si lahko sposodil čoln v ribiškemu domu, s katerim sem razvažal sisteme in si nakrmil pozicijo, na nekje 120-130m od obale. Brez čolna bi to zame bilo nemogoče.
10002835_1555055801386211_767475946_n
Prvotno pozicijo sem krmil s koruzo in konopljinimi semeni. V mix sem dodal še rezane bojle in nekaj tekočih atraktorjev. Takšno taktiko hranjenja sem prakticiral v dopoldanskem času, do spremembe pozicije, nakar sem se odločil, da sistem premaknem v plitvejši del, cca 10m od obale. Na tej poziciji sem hranil s celimi in rezanimi bojlami okusa explosive stickmix. Bojle sem navlažil in jih posipal s praškastim atraktorjem.
Lovil sem na safety clip in na 100g svinec. Odločil sem se, da bom lovil na pop up bojlo  zato sem navezal čisto enostavno pop up navezo. Na las sem dal 16mm pop up bojlo okusa explosive stick mix in eno umetno pop up koruzo. Direktno na predvrvico sem dodal še nekaj hitro topečih peletov, ki popolnoma razpadejo v treh minutah.
ss
Okoli tretje ure je bil prvi in edini prijem. Zategnil sem in zaradi razdalje na kateri sem lovil ribe na začetku sploh nisem začutil. Kasneje, ko sem ga privlekel bližje obale, sem šele začutil to nenormalno moč, tako majhne ribe. 10 metrov pred obalo sem se že ustrašil, da se mi bo riba odpela, ker mi je pobegnila pod skalo, ampak na koncu se je vse srečno končalo in krap je bil v podmetalki. Krapu sem rane pošprical z antibakterijskim sprejem in ribo nepoškodovano spustil nazaj v vodo.

1057302_1555053681386423_1136039295_n mola-krapolov-matej-blog-spodaj

 

by: Matej Jurič

2 thoughts on “Moj prvi letošnji krapolov na jezeru Mola

  • pri 0:29
    Permalink

    Zelo lepo napisano in v veselje mi je bilo prebrati prispevek in podoziveti tvoj ribolov! Taprava sta le tako naprej 😉

    Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja