Množična silvestrovanja na prostem prepovedana, v Ljubljani ekološki ognjemet

Zaradi želje po omejevanju širjenja izjemno nalezljive različice koronavirusa omikron so po Sloveniji prepovedali množična silvestrovanja na prostem. V Ljubljani ob polnoči napovedujejo ekološki ognjemet.

Tega sestavljajo materiali, ki so okolju prijazni in hitro razgradljivi, denimo papir, karton, konopljina vrv in les. Ognjemet bo v barvah glavnega mesta, torej zeleni in srebrni, manjkale pa ne bodo niti druge praznične barve, zlata, rdeča in modra. Če bo megla ali močan veter, bodo namesto ognjemeta organizirali zvočni ognjemet z raketami nizko na nebu.

V Mariboru prav tako ne bo slavja na prostem, postavili niso niti vsakoletnega drsališča. Po navedbah nekaterih medijev je mogoče drsati ob lokalu na Mestnem parku.

V Kopru bodo nekatere restavracije ponujale silvestrske menije, za vstop v gostinski lokal pa veljajo spremenjena pravila. Dovoljena je živa glasba, a le strežba za mizami. Prav tako ne velja potrdilo o prebolevnosti ali cepljenosti, temveč morajo gosti pokazati negativni hitri ali PCR test, ki ne sme biti starejši od 12 ur.

V letu 2022, ki se nezadržno približuje, vam želimo čim manj takšnih novic o omejitvah in virusih. Srečno!

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja