Ljubljana na 9. mestu najbolj zdravih mest na svetu

Na portalu CEO Magazine so Ljubljano, glavno mesto Slovenije, uvrstili na 9. najbolj zdravo mesto na svetu. Na prvem mestu je španska Valencia, mesto pred Ljubljano pripada nizozemskemu Hagu, na 10. mestu pa se je znašel švicarski Zürich. 

Raziskovalci so mesta razvrstili glede na pričakovano življenjsko dobo, “ceno” zdravja, onesnaženost zraka, stopnjo debelosti, varnost in ure sončne svetlobe. Študija ni upoštevala primerov COVID-19. Ugotovili so, da se najbolje živi v Valencii, na drugem mestu se je znašel Madrid, na tretjem pa Lizbona. Dunaj se je znašel na 4. mestu, drugih mest v naši okolici, denimo Budimpešte, Zagreba ali Rima, na seznamu ni.

S kakšno metodologijo so prišli do omenjenega rezultata, nam žal ni uspelo ugotoviti. Avtorji članka na theceomagazine.com Ljubljano še omenjajo kot glavno in največje mesto v Sloveniji. Dodajajo, da so v Ljubljani jabolka izmed vseh mest, ki so se znašla na seznamu, najcenejša.

Upamo, da niso Ljubljane na seznam uvrstili le zaradi jabolk; čistoča zraka je v Ljubljani namreč vprašljiva, zlasti pozimi, negotova pa je tudi dostopnost tamkajšnjih prebivalcev do osebnega zdravnika.

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja