Kakšno bo vreme v februarju in marcu 2021?

Vremenoslovci pravijo, da bo snega vsaj po nižinah zelo malo, temperature zraka pa bodo nadpovprečno visoke. Obetamo si lahko zgodnejšo pomlad.

Če je verjeti napovedim vremenoslovcev na portalu accuweather.com, bo letošnja pomlad nekoliko zgodnejša kot sicer.

Februar

Prve dni februarja bo razmeroma suho in sončno vreme. Dnevne temperature se bodo gibale med 7 ℃ in 9 ℃. Okoli 5. februarja bo sledila krajša fronta s padavinami, ki naj bi trajala s presledki nekje do 10. v mesecu. Drugi teden bo najhladnejši, jutranje temperature bodo pod lediščem, dnevne pa ne bodo višje od 7 ℃. Med 17. in 20. ter med 25. in 28. februarjem si znova obetamo stabilnejše in sončnejše vreme. Proti koncu meseca napovedujejo postopno, a začasno otoplitev. V marec bomo vstopili z deževnim vremenom, dnevne temperature pa se ne bodo povzpele višje od 9 ℃ oziroma 10 ℃ (občutek temperature bo pri približno 5 ℃).

Marec

Prvi marčevski teden bo, vsaj kar se vremena tiče, pravo razočaranje. Napovedujejo hladnejše in deževno vreme, kaplje naj bi se v višjih legah spreminjale v sneg. Nekoliko več sonca bo le med 9. in 11. ter med 14. in 16. marcem. V 3. tednu marca se bodo dnevne temperature prvič povzpele nad 15 ℃, zaključek meseca pa bo znova deževen, a topel.

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja