Kaj je PVA vrečka?

PVA vrečka je poimenovanje za posebno vrečko, ki jo uporabljamo pri krapolovu in ribolovu belic. Vanjo damo bojlije, pelete ali drugo slastno krmilo. Njena dobra lastnost je, da se v vodi stopi in sprosti vsebino.

Ribiči uporabljajo PVA vrečke že kar nekaj let.
Ribiči uporabljajo PVA vrečke že kar nekaj let.

Ribiči uporabljajo PVA vrečke že kar nekaj let. So cenovno ugodne in uporabne, z njimi pa si povečamo možnost ulova. Uporabne so na stoječih in tekočih vodah, zato so zanimive za ribolov krapov in večjih belic, še posebej mren, ki so izrazito talne ribe. V grobem delimo PVA vrečke na takšne, ki so izdelane iz mrežice, ter takšne, ki so videti kot običajna plastična vrečka.

Kako pripraviti PVA vrečko?

PVA vrečka je, kot namiguje že njeno ime, izdelana iz posebne snovi, ki se imenuje polivinil alkohol (PVA). Ta naj bi bila neškodljiva za okolje in živali, v vodi pa se raztopi, kar omogoča ribičem, da krmilo locirajo zelo blizu vabe. Priprava vrečke je enostavna. Vzamemo jo iz embalaže in jo poveznemo čez tulec primerne debeline. Pozor! PVA vrečko vedno hranimo v suhem prostoru, sicer se bo zlepila in ne bo uporabna. V tulec vsujemo krmilo in ga umaknemo.

PVA vrečka je poimenovanje za posebno vrečko, ki jo uporabljamo pri krapolovu in ribolovu belic.
PVA vrečka je poimenovanje za posebno vrečko, ki jo uporabljamo pri krapolovu in ribolovu belic.

V vrečki ostane krmilo (navadno uporabimo bojlije, pelete, manjše partikle, …), vrečko pa na obeh koncih stisnemo in ročno zvežemo. Dobimo nekakšno klobaso, ki jo lahko dodatno obogatimo z injiciranjem tekočih arom.

V zaključni fazi priprave PVA vrečko pritrdimo na predvrvico blizu uteži, vanjo pa vpletemo trnek z vabo. Celoten splet krmila in vabe vržemo na ribolovno mesto in počakamo na prijem.

Že uporabljaš PVA vrečko? Če ne, se čim prej spoznaj s tem uporabnim pripomočkom. Z njim si boš bistveno povečal možnosti za ulov, kar se ti bo obrestovali predvsem v revirjih, kjer lovi veliko ribičev.

Dober prijem ti želi ekipa RibiskeKarte.si!

Pri oblikovanju bloga smo uporabili naslednje vire:

  • Youtube.com
  • CARPology.net

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja