Je možno s Coca-Colo rešiti krvavečo ribo?

Nič ni hujšega, kot gledati kako bo velika, čudovita riba izkrvavela zaradi poškodovanih škrg, kot sem se nekega dne tudi sam znašel v podobni situaciji z veliko potočnico in sem lahko samo opazoval kako je voda postajala rdeča. Lahko se samo zahvalim, da je bil z mano Kent. “Razmišljaj hitro”, je rekel ter dodal: “Hej, a si že spil tisto Coca-Colo?” Na srečo je bila flaša še polna, tako da mi je lahko pokazal odličen trik. Odprl je ribina usta ter vanjo zlil nekaj Coca-Cole. Kakor hitro je le ta prišla v stik s poškodovanimi škrgami, je krvavaitev prenehala. Bilo je kot čarovnija.

Zadnje raziskave oziroma mnenja strokovnjakov, denimo dr. Solomona Davida, profesorja iz univerze Nicholls State University, pravijo, da sladke gazirane pijače na ribje škrge ne sodijo. Ne polivajte sladkih pijač z mehurčki po ribjih škrgah!

Nisem prepričan, ali je to zaradi karbonizacije ali kisline, vendar nekaj v Coca-Coli kauterizira rano, kar je tej ribi rešilo življenje, namreč to vem z zagotovostjo, saj sem ribo opazil v tolmunu tudi nekaj tednov kasneje, čeprav je bila le ta pazljiva do mene.

Torej še ena stvar za vzeti s sabo na ribolov 🙂  in bo riba, ki jo boš rešil, mogoče ravno tvoja velikanka!

slikaCC

Slikal: Louis Cahill

Originalni članek: ginkandgasoline.com

Napisal: Louis Cahill

Prevedel: Jure Gombač

Še komentar: Zadeva naj bi res delovala, enako učinkovit pa naj bi bil tudi beli kis. Pri tem se moram seveda izogibat prevelikemu zalivanju ribe s temi tekočinami, ampak samo oplakniti poškodovano mesto. Predvidevam, da bi zadeva delovala tudi na drugih ribah, tako da bom to zagotovo testiral (seveda ribe ne bom poškodoval namerno). Če se bo kdo srečal v podobnem položaju, pa naj nam zaupa svojo izkušnjo.

Lep pozdrav in dober prijem,

Jure

 

2 thoughts on “Je možno s Coca-Colo rešiti krvavečo ribo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja