Mola, 22.-24.06.2014

Po razmisleku kam na večdnevni ribolov, da bo ob jezeru prevladoval mir in obilo narave, sva se s fantom odločila, da greva za 3 dni na jezero Mola pri Ilirski Bistrici. Dnevi so se bližali odhodu, potrebno pa je bilo zrolati še nekaj kilogramov domačih bojlijev in nabavit nekaj drobnarije. Prišel je dan odhoda, zjutraj naloživa v avto še nekaj drobnarije in počasi odrineva na pot. Kot se za naše avtoceste spodobi je največ gradbenih del prav v mesecih dopustov, tako da sva na jezero Mola prispela z malo zamude. Prvi vtis je bil takšen, da sva ostala brez besed, voda čista kot v kakšnem gorskem potoku, mir, skratka vse in še več kar sva si predstavljala. Karte za ribolov sva kupila preko portala ribiskekarte.si, tako da sva lahko takoj začela z ribolovom in postavitvijo tabora.

IMAG1658

Neučakana, kot vsak ribič, sem hotela čim prej nastaviti vabe v vodo. Le te so bile v vodi, še preden sva postavila kamp. Vmes naju je prišel pozdravit član RD Bistrica Jure Gombač, ki se mu zahvaljujem za vse informacije o tem jezeru. Kamp je bil postavljen, potrebno je bilo le še nahranit mesto ribolova. Odločila sem se, da bom hranila pogosto vendar z manjšo količino hrane (peleti, bojliji, konoplja, sipka hrana) ter seveda odvisno od aktivnosti ribe.

Lepotec (nekaj čez 5kg)
Lepotec (nekaj čez 5kg)

Po slabi uri in pol ribolova je že prijel ta lepotec (približno 5kg). Vagala sem samo nekaj večjih krapov (skupaj z blazino), saj mi točne teže niso pomembne.

Trije dnevi so minili zelo hitro in skupaj sva imela kar 33 prijemov, od tega je bilo ujetih 23 krapov (do teže 7,5kg), nekaj ploščičev, dve večji rdečeperki in “en milijon” somičev. Vsi krapi so bili ujeti na bojlije lastnega mixa in izdelave. Jezero nama je bilo zelo všeč, tako da se vsekakor vrneva.

 

Dober prijem,

Marina Kropec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja