Polivanje ribjih škrg s sladkimi gaziranimi pijačami je škodljivo

Pred časom smo pisali o uporabi sladkih gaziranih pijač, ki naj bi pomagale pri celjenju ranjenih ribjih škrg. Pa je res kaj na tem?

Zadnje raziskave so pokazale, da so sladke gazirane pijače z aditivi za ribe in njihove škrge škodljive! Tako meni tudi dr. Solomon David, profesor iz univerze Nicholls State University. “Mnenje, da polivanje Coca Cole ali drugih sladkih gaziranih pijač po ribjih škrgah pomaga, da se lažje ali hitreje zacelijo, je mit in z resničnim življenjem nima popolnoma nobene zveze. Polivanje česarkoli razen vode po ribjih škrgah ali ribjem telesu je za te vodne vretenčarje škodljivo.” Ribiči, ne počnite tega!

Pred časom smo napisali blog na to temo (ogledaš si ga lahko tukaj), po internetu pa so zakrožile zgodbe in celo video posnetki. Izkazalo se je, da je takšno ravnanje škodljivo, zato ribičem predlagamo, da tega ne počnejo. Če je riba zaradi ribolova tako poškodovana, da ne more splavati, jo uplenimo skladno z veljavnim pravilnikom posameznega ribolovnega okoliša (revirja). Če riba splava, pa seveda upamo, da bo preživela. Vsekakor naredimo ribiči vse, da ribam s svojim ravnanjem čim manj škodujemo.

Dober prijem!

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja