V Slovenijo se vračajo turisti

Agencije in nekatere zasebne kapacitete poročajo o prvih znakih okrevanja domačega turizma. Možnost cepljenja in boljša epidemiološka slika v državi sta že povzročila, da se k nam vračajo turisti iz nekaterih specifičnih segmentov in prinašajo prepotrebni denar.

Kot sporočajo, so prvi turisti že obiskali obmorske kraje in Posočje. Tam je največ ljubiteljev čolnarjenja po divjih rekah in ribičev, ki muharijo postrvi in lipane. Obiskovalcev še ni toliko, da bi lahko govorili o pravem okrevanju turistične panoge, a po mnenju nekaterih lastnikov zasebnih kapacitet se kažejo prvi znaki dolgoročnega okrevanja.

V zgornjem delu doline Soče opažajo porast tujcev iz Francije, Nemčije, Avstrije, Poljske, Češke in Slovaške, nekaj je tudi Hrvatov. Z ohlapnejšimi režimi na mejah, potrdili o neokuženosti in precepljenosti pričakujejo, da jih bo v prihodnjih mesecih in ob lepšem vremenu še več. “K obisku jih vabijo lepa narava, aktivnosti v naravi, prijaznost domačinov in odlična kulinarika, a brez izdatne promocije ne bo šlo,” dodajajo lastniki in ponudniki turističnih kapacitet.

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja