Raziskuj revirje RD Postojna

Ribiška družina Postojna upravlja z ribolovnimi revirji Nanoščica 1 in 2, Pivka 1, potok Koretan, ribnikom Grobišče, ribnikom pri ribiški koči. V njih lahko ujamete velike ščuke, potočne postrvi, lepe krape, linje in obilo belic.

Nanoščica 2A in 2B

Nanoščica izvira kot potok Globoščak izpod gore Nanos, po kateri je reka dobila ime. Glavni pritoki Nanoščice so potok Žabovec, Šmiheljski potok, Koretan in številni manjši pritoki, ki jo oskrbujejo z vodo. Reka je hudourniške narave in je v času padavin hitro tekoča in večkrat poplavlja, kar je njena značilnost po celotnem porečju. Kakor hitro naraste, se tudi zelo kmalu vrne nazaj v svojo strugo, ki je naravna in nedotaknjena. Na ravnicah se reka umiri, je polna prečudovitih meandrov, globokih tolmunov, ki so polni raznovrstnih rib. Kot zanimivost naj navedemo, da je povprečna teža ulovljenih ščuk v Nanoščici nad 3 kilograme. V njeni okolici opazimo vodomca, kosca in ostale divje živali. Klikni tukaj za ogled revirja Nanoščica 2A in Nanoščica 2B.

Potok Koretan

Potok Koretan izvira ob cesti Hruševje – Orehek. Voda je odlične kakovosti, saj se jo v občini Postojna uporablja kot rezervno zajetje pitne vode. Na njegovi poti se mu pridružijo številni manjši pritoki, ki pa bistveno ne vplivajo na njegovo vodnatost. Potok je hudourniške narave in je v času padavin hitro tekoč in večkrat poplavlja, kar je njegova značilnost po celotnem toku. Kakor hitro naraste, se tudi dokaj hitro vrne nazaj v svojo strugo, ki je naravna in nedotaknjena. Čeprav je potok manjši, v svojih tolmunih in skrivališčih skriva tudi nekaj kilogramov težke potočne postrvi, ki so v dobri kondiciji in čudovitih barv. Zaradi narave in prehodnosti v okolici potoka je ribolov težak predvsem v zgornjem odseku, vendar ko nas nagradi z lepo ribo, je občutek fantastičen. V njegovi okolici opazimo vodomca, kosca in veliko ostalih divjih živali. Klikni tukaj za ogled revirja.

Pivka

Reka Pivka izvira na območju Zagorja, vendar je njena struga v zgornjem delu večina leta suha. Lovna je predvsem od sotočja z Nanoščico do ponora v znamenito Postojnsko jamo. V njej prevladujejo predvsem veliki ciprinidi in roparice, zlasti ščuke, ki dosegajo velikosti krepko čez meter, ter veliki krapi, ki so v revirju zelo pogosti. Klikni tukaj za ogled revirja.

Bajer Grobišče

Je plod lastnega dela RD. V njem prevladujejo krapi vseh velikosti in teže. RD letno v bajer vloži do 400 kg konzumnega krapa, veliko pa je tudi manjših krapov, ki so plod drsti v prejšnjih letih. V bajerju so prisotne še rdečeperke in rdečeoke. Klikni tukaj za ogled revirja.

Bajer pri ribiški koči

Ribnik je nastal pri izkopavanju materiala za izdelavo opek, od ribjih vrst prevladuje predvsem linj, amur in krap vseh velikosti in teže. RD letno v bajer vloži kar nekaj konzumnega krapa, veliko pa je tudi manjših krapov in linjev, ki so plod drsti v prejšnjih letih. V bajerju so od ribjih vrst še rdečeperke in rdečeoke. Klikni tukaj za ogled revirja.

Klikni in si oglej vse revirje RD Postojna tukaj.

Dober prijem!

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja