POZOR: zaradi vrha EU občasne zapore cest

Trenutno je ograjena predvsem Ljubljana oziroma njeni določeni predeli, do zamud v prometu prihaja občasno na relaciji Bled – Brdo – Ljubljana.

Zaradi političnega vrha EU – Zahodni Balkan je trenutno v Sloveniji kar 44 evropskih in drugih delegacij, skupaj rekordnih 352 politikov. S prevažanjem po cestah prihaja do kratkotrajnih zapor, v Ljubljani pa so z ograjo ograjena določena območja, predvsem na Trgu Republike, pred Parlamentom in kritično infrastrukturo, recimo hotelom Union.

Vlada je ob tem aktivirala 9. člen Zakona o nalogah in pooblastilih Policije, ki lahko omeji in prepove gibanje na določenih javnih površinah. Strokovnjaki iz policijskih krogov ob tem dodajajo, da so takšni kraji ustrezno označeni in da gre za kratkotrajen, časovno omejeni ukrep.

Na relaciji Ljubljana-Kranj-Brdo so na avtocesti danes med 18. in 19. uro mogoči kratkotrajni zastoji. Prav tako bo delno oviran promet okoli Letališča Jožeta Pučnika, kjer so zaradi obsežne politične delegacije ločili potniška terminala.

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja