Poldnevni krapolovi

Glavni problem današnjih ribičev je stiska s časom. Zato se več in več ribičev odloča za kratke ribolove, ki predstavljajo krajšo sprostitev po napornem tednu. Takšnih ribolovov se poslužujem tudi sam.

Kaj potrebujemo za uspešen krajši ribolov? Pravzaprav nič posebnega, osnovno opremo (palica, rola, stojalo, naveze, svince…), stol in pa nekaj vabe oz. hrane za privabljanje rib. Večji poudarek moramo dati na lokacijo. Namreč krajši ribolov pomeni, da imamo manj časa za privabljanje rib na zaželeno mesto. Zato je koristno, da si kakšen dan pred samim ribolovom ogledamo nekaj obetavnih mest, povprašamo ribiče o aktivnosti ter lokaciji rib ali pa predhodno nahranimo želeno mesto. Pri iskanju ustreznih mest si lahko pomagamo z opazovanjem, kjer iščemo ribo, ki se hrani ob robu, razni mehurčki, ki lahko označujejo hranjenje rib na dnu ali mesta kjer je prisotno veliko naravne hrane. Sam pa rad lovim tudi na mestih kjer opazim skoke krapov.

Ribolov je še lepši v družbi, poleg tega pa lahko z večjim število palic pokrijemo večje območje. Namesto 1 mesta lahko tako pokrijemo več obetavnih “pozicij”. Ko odkrijemo dobro mesto pa lahko nanj preselimo še ostale prezentacije. Pri hranjenju ne pretiravamo in če je mogoče hranimo na obroke (po približno vsakem 3 prijemu). Takšni ribolovi predstavljajo zanimiv iziv, poleg tega pa včasih presenetijo z lepimi rezulatati.

 

Lep pozdrav in dober prijem,

Jure

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja