Na prostem od 1. aprila znova obvezne maske

Danes je strokovna skupina vladi predlagala nove, strožje omejitve za omejevanje širjenja novega koronavirusa, zlasti njegovih novih različic, ki so kužnejše in po nekaterih podatkih tudi smrtonosnejše. Znova se obetajo obvezne maske na prostem, zapirajo se regije. Katere so druge pomembne odločitve, ki bodo prihodnjih nekaj dni vplivale na naša življenja?

1. aprila se prične ponovna, 11 dni trajajoča popolna zapora javnega življenja pri nas. Povod za to je bilo mnenje strokovne skupine, ki jo skrbi širjenje kužnejših sevov novega koronavirusa. Po njihovem mnenju naj bi z jasno in učinkovito akcijo do poletja rešili več sto življenj, poročajo na portalu rtvslo.si in 24ur.com, in kupili čas za učinkovito in temeljito cepljenje prebivalstva.

Za 11 dni se ustavlja gospodarstvo in večina dejavnosti, odprte bodo le bencinske pumpe, trgovine z živili, lekarne, pošte in podobno. Znova je potrebno zunaj na javnih površinah nositi zaščitne maske, razen v primeru, ko samostojno izvajamo rekreativno dejavnost in lahko vzdržujemo medsebojno razdaljo najmanj 1,5 m.

Gibanje bo omejeno le na regije, šolanje bo potekalo na daljavo. Zbiranje do deset ljudi ni več dovoljeno. V in iz regij, ki so obarvane rdeče, ni mogoče potovati. Javni promet deluje po počitniškem voznem redu.

Izvajanje samostojnega rekreativnega športa je dovoljeno, prav tako izjemoma v paru s članom ožje družine.

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja