Koronski boni naj bi bili letos manjše vrednosti

Kot poročajo nekateri novičarski portali, se med dobro obveščenimi šušlja, da naj bi bili letošnji “koronski” boni nižje vrednosti od lanskih. Njihova vrednost naj bi znašala 50 EUR, na voljo pa bodo za vsakega državljana, ki je imel 30. maja v Sloveniji prijavljeno stalno prebivališče. Dobra novica je, da bodo uporabniki bone izkoristili tudi za šport, kulturo in pri gostincih.

Poleg hotelov, apartmajev in podobnih namestitvenih kapacitet bomo nove “koronske” bone lahko izkoristili tudi pri gostincih, za šport, rekreacijo in kulturne dejavnosti. Vnovčevanje naj bi potekalo tako kot pri lanskih bonih, torej s predložitvijo davčne številke. Boni naj bi bili prenosljivi med družinskimi člani z dokumentom o pooblastilu oziroma prenosu.

Lanski boni, bilo jih je za dobra dva milijona, so bili skupaj vredni dobrih 356 milijonov evrov, do sredine letošnjega leta pa so jih uporabniki izkoristili v skupni vrednosti dobrih 132 milijonov.

Številni lastniki in zaposleni v panogah, ki jih je epidemija najbolj prizadela, denimo v gostinstvu ali kulturi, napovedi Gospodarskega ministrstva o novih bonih pozdravljajo. Kot dodajajo, si letos in naslednje leto v večji meri obetajo prihodke od domačih gostov. Okrevanje turistične panoge kot celote pa napovedujejo za leto 2023 ali 2024.

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja