Kako pravilno očistiti prisrčnico?

Prisrčnica je del osnovne opreme številnih pohodnikov, lovcev in ribičev. Da bi dolgo uživali v pristnih okusih pijače, ki jo natočimo vanjo, jo moramo znati ustrezno očistiti. Sledite našim navodilom za pravilno čiščenje prisrčnice.

Za čiščenje imamo dve možnosti, malce bolj kemično in naravno. Pri prvi natočimo v prisrčnico toplo vodo, v katero kanemo nekaj kapljic čistila za pomivanje posode. Prisrčnico zapremo in mešanico dobro premešamo. Pustimo nekaj minut, odlijemo in splaknemo z obilo tople vode. Posušimo.

Nekoliko bolj ekološka je mešanice jabolčnega kisa, limoninega soka, tople vode in grobe morske soli. Nalijte v prisrčnico in močno pretresite. Kristali bodo očistili stene prisrčnice, kis odstranil morebitni kamen, limonin sok pa prispeval k prijetnemu vonju. Pustite stati vsaj nekaj minut, odlijte in temeljito operite s toplo vodo.

Za odstranjevanje trdovratnejših ostankov na stenah prisrčnice so primerne po dolžini razpolovljene zobne ščetke. Če tudi drgnjenje z njimi ne bo pomagalo, prisrčnico zavržite. Konec koncev si zaslužite novo, iz katere bo lepo dišalo po vaši najljubši pijači. Na zdravje!

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja