Kaj lahko pomeni nasmeh?

V torek, 20. maja,  je bila ekipa RibiskeKarte.si, iz strani Racoon Slovenija (Centra za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma), kot mentor vabljena k sodelovanju na en prav poseben dogodek, ki smo se ga z veseljem udeležili. Na ribniku v bližini Ljubljane se je namreč izvedla predstavitev športnega ribolova za otroke brez staršev iz društva Sonce v Srcu. Na dogodek je prišlo 15 otrok različnih starosti. Otroci so spoznali muharjenje, se preizkusili v metu z muharsko palico in vezavi muh. Sledila je predstavitev krapolova, vijačenja in morskega ribolova, ki so bile v domeni naše ekipe, sledila pa je še predstavitev beličarjenja.
Otroci sprva niso kazali velikega zanimanja, ko pa so poprijeli za ribiško palico so se jim zasvetile oči. Izkazali so veliko zanimanje za ribolov, kar je še enkrat potrdilo to, da se ribolov premalo približa mladim. Dan smo zaključili ob bogati pogostitvi in podelitvi nagrad vsem otrokom.
Delo in namen društva Sonce v Srcu je resnično neprecenljivo in v njihovi družbi dejansko občutiš, kaj dejansko lahko pomeni nasmeh na otroškem obrazu, katerega iz srca in nesebično spremljajo člani društva…
Celotna ekipa RibiskeKarte.si se zahvaljuje za povabilo Stanetu Omerzu, ki dogodek pripravlja in organizira že vrsto let in nam na nek način kaže, da lahko pomagamo ljudem, ki so samo korak od nas
PS: uživajte ob gledanju fotografij…

Peter Kodre

seafishingslovenia.com | Peter Kodre, zgodovinar in ljubitelj morja. Ribič od malih nog, uspešen tekmovalec in dolgoletni član slovenske reprezentance za ribolov na morju. Več let uspešno svetoval strankam obalnih ribiških trgovin. Znanje ponuja tudi v praksi, od leta 2013 s svojim čolnom spremlja ljudi na morski ribolov po slovenskem morju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja