DUMLL – KOMAR in RDEČEREPKA

KOMAR (Mosquito) Kreacija te muhe ponazarja kar nekaj žuželk iz velike skupine dvokrilcev, tako da razmišljati o njej, kot vernem posnetku komarja je brezpredmetno. Poleg tega ponazarja tudi kar nekaj manjših sivih in rjavih enodnevnic, tako da bi lahko rekel, da je vse posnemajoča muha. Lipani jo preprosto obožujejo, posebno posnetke na manjših številkah trnkov 16/18, tako da jo vsekakor imejte na zalogi, posebno v tej velikosti, ter rjavi in sivi barvni različici . Pa dober prijem.

komar

RDEČEREPKA ( Red Tag ) Zgodovina te male kreacije najverjetneje sega v leto 1850 , ko je prišla izpod primeža Martyna Flynna iz Worcesterja v Angliji. Bila je namenjena lovu lipanov na površini in to svoje poslanstvo še vedno dobro opravlja tudi danes. Njeno izvirno ime je bilo Worcestershire Gem, a le malo ljudi pozna to originalno ime, tako da večina muharjev po svetu uporablja ime Rdečerepka (Red Tag ). Na koncu koncev zelo primerno ime, saj prevladuje na kreaciji muhe zelo viden rdeč rep, kar je njena glavna značilnost . Je zelo preprosta muha za vezanje, tako da se uporablja tudi pri novih vezalcih, kot eden od osnovnih posnetkov za vezanje. Drugače ta muha predstavlja splošni posnetek različnih žuželk in s svojo podobo tako posnema marsikaj, od majhnih hroščkov, temnejših dvokrilcev (kot so muhe ali temne mušice) ali kakšno drugo neznačilno letečo žuželko.
Rdečerepka je moja prva izbira v čisti in mirni vodi od poletja do pozne jeseni, ko se lipani prehranjujejo že zelo selektivno na površini. Uporabljam več različnih velikosti in različnih vezav te muhe, še najboljše rezultate pa dajejo kreacije na trnkih št 16 in manj.

rdecerepka

Lep pozdrav,

Vladimir Miki Mikec

2 thoughts on “DUMLL – KOMAR in RDEČEREPKA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja