9. mednarodni sejem lovstva in ribištva: LOV

Objavljen program dogajanja na sejmu LOV 2015, za ogled klikni tukaj 

VABLJENI NA (RIBO)LOV V GORNJO RADGONO OD 17. DO 19. APRILA 2015!

Od 17. do 19. aprila 2015 bosta v Gornji Radgoni 9. mednarodni sejem lovstva in ribištva LOV ter 3. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi NATURO v ugoden nakup ponujala najširšo paleto vsega, kar za svoje dejavnosti potrebujejo ribiči in lovci. Prikazala bosta obilico zamisli, opreme in priložnosti za ribolov ter vabila v izbrane, zelene turistične destinacije. S strokovnimi in stanovskimi srečanji ter pestrim dogajanjem, ki ga pripravljajo krovne stanovske organizacije, se bosta znova potrdila kot prvovrstna demonstracija iskrene skrbi za ohranjanje biotske raznovrstnosti, neokrnjenosti narave in trajnostnega razvoja človeške skupnosti v sožitju z njo.

Sejem LOV bo nudil v ogled in v ugoden nakup pestro ponudbo ribiške, lovske, kinološke opreme, oblačil ter pripomočkov, ki jih ribiči in lovci potrebujejo za svoje dejavnosti.

Spletno mobilna platforma www.ribiskekarte.si bo na sejmu predstavila svojo platformo za upravljavce ribolovnih revirjev, katera nudi tudi popoln nadzor nad prodanimi ribolovnimi dovolilnicami, delom čuvajev ter nudi elektronsko zbiranje in analizo uplena. Platforma je prilagojena tako spletni prodaji kot prodaji na klasičnih prodajnih mestih. Predstavili bodo tudi novosti kot so paketna spletna prodaja, elektronska blagajna za izdajo ribolovnic, darilni boni za več kot 400 revirjev… Spremljajte jih na njihovem portalu ali preko kanalov na družbenih omrežjih, saj bodo svojim uporabnikom razdelili kar 30 brezplačnih vstopnic za ogled sejma.

Ribiška zveza Slovenije bo na razstavnem prostoru z osrednjim motom »Ohranimo domorodne ribje vrste« predstavljala delovanje krovne slovenske ribiške organizacije ter v njo združenih 64 ribiških družin. Predstavila bo ribiške revirje, ter kako z njimi gospodarijo ribiške družine. Na multivizijskem prostoru bodo predstavljali posnetke ribolova in naravovarstveno delo ribiških družin. V živo bo potekal prikaz vezanja vseh tipov umetnih muh. Predstavljen bo kastinški šport z metanjem vab v cilj iz različnih razdalj in z različnimi tehnikami. Za otroke bodo pripravili poseben ribiški ilustratorski kotiček z likovnim natečajem ter predstavitev aplikacije Ribiški kviz. Predstaviti bodo Filatelistično razstavo »Ribe na znamkah« avtorja Toneta Petka in fotografsko razstavo »Ribe v reki Muri« avtorja Marijana Gabra. Predstavili bodo ribiško kulinariko. Poudarek bo tudi na mednarodnem sodelovanju, saj bo na njihovem razstavnem prostoru kot gost sodeloval Hrvatski športno- ribolovni savez. Ob Ribiški zvezi Slovenije se bo s svojimi dejavnostmi predstavil še Zavod za ribištvo Slovenije.

Za sejemsko predstavitev slovenskega ribogojstva in pokušnja ribjih jedi bosta poskrbela Direktorat za gozdarstvo, lovstvo in ribištvo v okviru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Center za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma Racoon. Slednji pa bo predstavil tudi revijo Vode in mi, vezanje muh, fotografsko razstavo, razstavo ribiških koledarjev ter ribiške turistične avanture v tujini in organiziral izbor slovenskega ribiškega produkta.

Podjetje Som.si se bo predstavilo s širokim izborom opreme za ribolov, predstavili pa bodo tudi plovce za različne tehnike ribolova. Kot je že tradicija, bo ribiško dogajanje v nedeljo popestrilo tudi tekmovanje v kuhanju ribje čorbe.

Bogate bodo tudi lovske in kinološke predstavitve. Lovska zveza Slovenije bo v okviru svojega razstavnega prostora vsem ljubiteljem narave predstavila kotiček, ki prikazuje gozdne živali v naravnem okolju. Prireditev bodo popestrili nastopi lovskih pevskih zborov in rogistov. Strokovno-znanstveni svet bo tudi letos pripravil 7. Slovenski lovski dan. Prvič po 19 letih bodo spet pripravili veliko vseslovensko razstavo lovskih trofej s strokovnim ocenjevanjem. Pod njenim okriljem bodo potekale kinološke predstavitve in državno prvenstvo v oponašanju jelenjega ruka. Predstavniki Lovske zveze Slovenije bodo sodelovali kot tekmovalci ter v ocenjevalni komisiji na tekmovanju v kuhanju lovskega golaža. Predstavilo se bo Društvo slovenskih lovk. Kinološka zveza Slovenije bo organizirala državno razstavo psov lovskih pasem – CAC, predstavitve lovskih pasem s strokovnim komentarjem ter v nedeljo atraktivno predstavitev disciplin rally obedience, dog dancing (ples s psom) in dog tricks (igra s psom).

V razstavnem in strokovnem programu sejma NATURO bo Turistična zveza Slovenije predstavljala turistično društveno organizacijo s poudarkom na predstavitvi turističnih društev vzhodne Slovenije ter predstavitvijo najbolje ocenjenih tematskih poti – Naj poti 2014. Spirit Slovenija – Sektor za turizem pripravlja predstavitev inovativne slovenske turistične ponudbe. Predstavili se bodo turistični ponudniki zdravilišč, wellness in selfness programov, turističnih kmetij, turističnih društev, turistični informacijski centri, ponudniki športne opreme in oblačil, regionalne kulinarike in domače obrti, rekreacijskega turizma, zdrave prehrane in prehranskih dopolnilih ter naravne kozmetike. Sodelovali bodo tudi krajinski parki, Zveza tabornikov Slovenije in Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov ter ponudniki metod za doseganje dobrega počutja in zdravja na tradicionalen in alternativen način. Obiskovalci bodo lahko dobili informacije in ideje za pohodniški ali kolesarski potep, planinsko ali tekaško turo, lahkoten sprehod, taborjenje ali duhovno sprostitev, atraktivne bodo tudi dinamične predstavitve aktivne rekreacije v naravi.

Neimenovano 1Sejma bosta ob nakupih in strokovnem razširjanju zelenega poslanstva poskrbela tudi za radoživo druženje. Okuse bosta razvajala z lovsko, ribjo, ekološko in regionalno kulinariko in vini. Navduševala bosta z živimi predstavitvami aktivnosti v naravi. Skrbela bosta za boljše zdravje in počutje obiskovalcev. Jih zabavala s tekmovanji in kulturnimi nastopi. Predstavitve varovanja naravne dediščine bo spremljala še mednarodna razstava starodobnikov AVTO – MOTO KLASIKA, ki povezuje vse tiste, ki skrbijo za ohranjanje tehnične dediščine.

Za več informacij in sodelovanje sta vsem zainteresiranim na voljo: Jana Dimec, projektni vodja sejma LOV, telefon 02 / 5642 108, e-pošta jana.dimec@pomurski-sejem.si ter Vesna Dajčman, projektni vodja sejma NATURO, telefon 02 / 5642 118, e-pošta: vesna@pomurski-sejem.si.

www.pomurski-sejem.si

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja