Zaščita kože pred mrazom

Kljub temu, da so zime v zadnjih letih v večjem delu Slovenije pretežno zelene in da se temperature tudi v najhladnejšem letnem času le redko spustijo pod -10 stopinj celzija, moramo zunaj ustrezno poskrbeti za zaščito kože. Predlagamo vam nekaj nasvetov za nego ustnic ter nego kože na obrazu in rokah.

Pozimi je koža pogosto suha in razdražena. Veter in nizke temperature povzročijo, da razpoka, pogosto krvavi in peče.

Za pravilno nego kože poskrbimo še prede, se odpravimo ven. Ko smo zunaj več ur skupaj, kožo dodatno negujemo in skrbimo, da je ustrezno zaščitena.

Izogibamo se izdelkom, ki dodatno izsušijo kožo. Poskusimo uporabiti izdelke za vlaženje kože iz naravnih materialov, izogibamo se alkoholu in pilingom.

Za obraz in druge izpostavljene dele telesa (zlasti roke) so primerne mastne kreme, ki zadržujejo vlago kože in jo hkrati varujejo pred vetrom in dodatno izsušitvijo. Ustnice obvezno premažemo z balzamom. Odlična bo že navadna krema za ustnice, ki je na voljo v praktično vseh trgovinah ali bencinskih črpalkah.

Če se odpravimo v gore ali na morje, kjer je UV indeks višji, poskrbimo tudi za zaščito pred UV žarki. Ob tem ne pozabimo na kakovostna sončna očala, s katerimi zavarujemo oči.

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja