Zaradi obilnega sneženja številne nesreče, v visokogorju debela snežna odeja

Včeraj zvečer je obilno sneženje zajelo vso Slovenijo. Kot so napovedali meteorologi je do današnjega jutra največ snega zapadlo na zahodu države, na Notranjskem in v visokogorju. Zaradi obilnega sneženja je promet marsikje upočasnjen, ovirajo pa ga tudi številne nesreče.

Največ snega je zapadlo v visokogorju Julijskih Alp, 50 cm. Sledijo visokoležeči predeli Koroške, okoli 40 cm, v Kamniško-Savinjskih Alpah, 30 cm, in na Notranjskem, 20 cm. Prav toliko ga je zapadlo ponekod na Gorenjskem, medtem ko ga je v Ljubljani 15 cm. V Mariboru je zapadlo 12 cm novega snega.

Na območjih med Notranjsko in Primorsko ponekod žledi. Pristojni opozarjajo na težave pri dobavi z električno energijo. Ta je bila prekinjena ponekod na Koroškem in Štajerskem, predvsem zaradi polomljenih dreves na električni napeljavi.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta, za uporabo prelazov Korensko sedlo in Ljubelj je obvezna uporaba snežnih verig.

Po napovedih vremenoslovcev naj bi se sneženje nadaljevalo tekom današnjega dne. Do večera naj bi postopno prenehalo. Vreme bo v prihodnjih dneh zmerno do pretežno oblačno, v soboto, ko naj bi zapihal severovzhodni veter, pa se bo postopno zjasnilo. Najlepše napovedujejo za nedeljo, ko bo sončno, dnevne temperature pa naj bi dosegle nekaj stopinj nad lediščem.

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja