Zanimivo domače krmilo

Posebno domače pecivo, ki ga zlahka izdelamo za domačim pultom, lahko uporabimo za lov krapov in belic pa tudi za njihovo hranjenje. Če se bomo odločili za slednje, priporočam, da ga nadrobimo na majhne koščke.

Za izdelavo potrebujemo:

  • 2 paketa pudinga (100 g), okus po želji
  • 75 g sezamovih semen, naj bodo oluščena
  • 1 čajno žličko olja
  • 2 do 3 jajca, odvisno od velikosti jajc
  • malo barve za živila, ki pa ni nujno potrebna
Izdelava

V posodo damo vse praškaste sestavine in premešamo s pomočjo žlice. Dodamo sezamova semena in ponovno premešamo. V posebno posodo stresemo dve jajci in jih zmešamo. Jajcem lahko dodamo malo barve za živila (previdno s količinami!), zadošča že ščepec ali dva. Barva ni nujno potrebna za izdelavo testa. Če ste dodali barvo, jajca ponovno dobro premešajte, da se barvilo lepo razporedi po celotni tekočini.

Sedaj dodamo suhim sestavinam olje in polovico jajčne tekočine. Vse skupaj dobro premešamo in zgnetemo. Da dobimo testo prave elastičnosti, dodamo po potrebi še preostanek jajc in ponovno dobro pregnetemo.

Ko je testo izgotovljeno, vzamemo papir za peko in nanj razporedimo testo. Razvaljamo ga na približno 1 do 1,5 cm debeline in za 3 minute postavimo v mikrovalovno pečico, ki jo nastavimo na 600 W.

Ko je pečeno, vzamemo testo iz pečice in ga previdno narežemo na kocke. Če boste opazili, da je še vedno lepljivo, ga lahko brez skrbi postavite nazaj še za kakšno minuto. Narežemo ga do konca in pustimo, da se ohladi.

Dober prijem!

Boris Dajčman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja