PCT obvezen skorajda povsod!

S ponedeljkom, 6. septembra, je v veljavo stopil nov odlok, s katerimi so se zaostrili pogoji PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Dokazil o prebolelosti, cepljenju ali negativni test ne boste potrebovali LE za obisk živilske trgovine, bencinske črpalke, lekarne, banke in državne uprave.

PCT pomeni preboleli, cepljeni, testirani. Prebolelost bolezni covida-19 izkazujejo z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 240 dni. Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju. Imetniki digitalne identitete lahko potrdilo pridobijo tudi na spletnem mestu zVem.

Pogoj PCT izpolnjujemo, če smo opravili testiranje na virus SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so testi PCR in hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

Pogoju PCT bo potrebno zadostiti za obisk zdravnika ali zobozdravnika, razen, če pacientovo stanje ni nujno. Prav tako mu moramo zadostiti, če se želimo usesti na teraso kavarne ali gostilne, ko želimo k frizerju, kozmetičarki ali recimo v cerkev.

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja