Kako muhariti v snegu

Letošnja zima še kar traja, temperature so nizke, večji del Slovenije pa pokriva debela snežna odeja. Kako muhariti v takšnih okoliščinah?

Kljub vremenu, ki ribolovu ni najbolj naklonjen, je lahko naš konjiček še vedno zelo lep in ga ne gre izpustiti. Za prijetno preživet prost dan potrebujemo le natančen načrt, topla oblačila in nekaj potrpljenja.

Nekaj predlogov

Muharjenje je v mrzlem vremenu lahko zahtevno zaradi zmrzovanja vrvice in drugih vitalnih delov opreme. Zato priporočamo, da obročke na palici redno čistimo, palice pa ne postavljamo v sneg, saj ta zamaši kolesce in obročke na palici.

Poleg tega je priporočljivo, če vozle izdelamo že doma. Za navezovanje muh nam bodo koristile tanjše rokavice, ki bodo grele prste, z njimi pa bo navezovanje še vedno kolikor toliko enostavno. V mrzlih dneh so tudi ribe precej manj aktivne, zato si moramo nadeti polaroidna očala in iskati takšne primerke, ki se očtno hranijo. Če lovimo na slepo pa je najbolje, da lovimo s posnetki ličink in potezankami. Zimske razmere navadno niso naklonjene ribolovu s suhimi muhami.

Opremljeni s toplo obleko bomo lažje preživeli še tako nizke temperature. S seboj lahko vzamemo čaj in si z njim popestrimo kratke premore med ribolovom.

Izredno pomembno je, da v mrazu pravilno ravnamo z ulovljenimi ribami. Na suhem jih imamo še krajši čas kot v toplejših mesecih, nikakor pa jih ne polagamo v sneg – razen, če smo ribo že uplenili. Riba lahko utrpi hude ozebline in pogine.

Dober prijem ti želi ekipa RibiskeKarte.si!

Pri oblikovanju bloga smo uporabili vire:

  • Silver Creek Outfitters
  • Gink and Gasoline

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja