Forumsko-ribiška scena v Sloveniji

Živimo v času, ko je informacija izredno pomembna, še pomembneje pa je, kako priti do nje. V času interneta je zbiranje informacij postalo zelo preprosto in tako so tudi ribiči prišli do te faze, da vse več iščejo nasvete po različnih spletnih straneh, kjer se lahko naučijo mnogih novosti, ki jih prinaša ribolov. Različni domači in tuji blogi, ter portali in forumi omogočajo, da na njih ribič najde podatke o ribiški opremi, o ribiških tehnikah, ribiških revirjih in drugih zadevah, ki jih potrebuje, da bi njegova izkušnja s športnim ribolovom bila čim boljša in lepša.

V tujini obstajajo mnoge ribiške spletne strani, ki ponujajo mnoge prispevke, iz katerih se ribiči lahko mnogo naučijo, v Sloveniji je pa tega nekoliko manj. Na hitro smo pobrskali po slovenskem spletu in naleteli na tri ažurirane forume oz. portale.

Kot prvega naj navedemo Som.si, kjer lahko najdete mnoge zanimive prispevke iz sveta ribolova, ter na njihovem forumu postavite tudi kakšno vprašanje, na katerega vam bodo bolj ali manj izkušeni ribiči z veseljem odgovorili. Zraven prispevkov in foruma lahko na njihovi strani najdete tudi informacije o ribiški opremi. Glede preglednosti in dizajna spletišča pa… verjetno avtorji vedo kaj delajo.

Zraven spletne strani Som.si, lahko mnoge informacije, nasvete in prispevke najdete tudi na spletni strani Slo-fishing.si. Spletno stran so pred kratkim v popolnosti prenovili, kar je izredno za pohvaliti, saj je dobila moderen izgled ter po datumih sodeč mnogo novih prispevkov, ki lahko služijo kot izobraževanje na področju športnega ribolova. Na spletni strani Slo- fishing se nahaja tudi ribiški forum, kjer lahko v vsakem trenutku postavite vprašanje, ki se vam poraja ter z njim še razširite svoje znanje ter tako poskrbite, da bo vaš ribolov še veliko bolj uspešen.

In kot tretja možnost za zbiranje informacij, nasvetov in dodatnega znanja je tudi spletni forum ribici-slovenije.si. Naj vas v prvi vrsti ne zmoti, da ni spletne strani (dosegljiv je tako, da za domeno dodaste besedo forum) in sam izgled foruma, ki recimo temu, ne sledi modnim smernicam, vendar se pa na njem najde ogromno zanimivih tem, reportaž, slik in mnenj ribičev, kako bi lahko izboljšali športni ribolov v Sloveniji, kako izvajati le-tega, katere bolj ali manj znane vode so primerne za obisk in mnogo drugih informacij, ki vam bodo omogočile vpogled v svet ribolova in nabiranje novega znanja preko spleta.

Recimo, da glede na dane info, je v tem trenutku najmodernejši ribiški spletni forum slo-fishing.si, toda kaj bo prinesel čas, bomo videli… Bo jutri prenovljen še kakšen od naštetih? Bo morda ugledal luč kakšen četrti? Seveda, tudi vsi trendi kažej na upadanje spletnih forumov, saj večina ljudi že išče informacije preko socialnih omrežij.

Kaj meniš ti o slovenskih ribiških forumih? Poznaš še kakšen ribiški forum, ki ga nismo omenili in bi moral biti v tem prispevku? Napiši pod komentar…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja