File ribe z zelenjavo iz pečice

Petek je čas za ribice! Pripravite si slasten ribji file z zelenjavo iz pečice.

Ribo filiramo. Meso splaknemo in pustimo počivati v hladilniku približno pol ure. S pinceto odstranimo morebitne kosti in ga osušimo s krpo.

Krompir, jajčevce in korenje narežemo na približno enako velike kose. Začimbe, med njimi ne sme manjkati niti rožmarin, nasekljamo. Pripravimo sol in poper. Prižgemo pečico, temperaturo nastavimo na 200 stopinj.

Pekač naoljimo z olivnim oljem. Vanj vsujemo zelenjavo in jo na ognju na hitro popečemo. Na popečeno zelenjavo položimo fileje s kožo navzgor. Solimo, popramo in posujemo z zelišči.

Denemo v pečico in pečemo približno 15 minut. Pečene fileje in zelenjavo pokapamo z limoninim sokom.

Filiramo postrv, sulca, ščuko ali katero od številnih primernih morskih rib, denimo brancina. Lososu se lahko izognemo, namesto njega raje posežemo po domačih ribah.

K jedi se poda lahko suho vino, denimo rebula ali malvazija. Dober tek!

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja