Dober prijem v letu 2016!

Ekipa portala RibiskeKarte.si ima polne roke dela tudi med prazniki. Obiskali smo jo med preizkušanjem nove oblikovne podobe portala in jo povprašali o uspehih, ki jih je nanizala, in o izzivih, s katerimi se spopada.

Odkar je portal RibiskeKarte.si zagledal luč sveta, so minila 3 leta. Kaj se je v tem času najbolj spremenilo?
Največja sprememba med začetki in sedanjim stanjem je zagotovo v znanju in izkušnjah, ki smo jih pridobili, ter v zaupanju naših uporabnikov oz. ponudnikov dovolilnic (ribiških družin). Na začetku poslovanja smo se spopadali z nezaupanjem v naše mlado podjetje, kar je sedaj le še mit. V času, odkar poslujemo, smo prejeli ogromno pozitivnih odzivov ter referenc, ki nam odpirajo nova vrata.
Izpostavili bi tudi pomen tehničnih podrobnosti, ki smo jih razvili za končne uporabnike. Naša vizija je, da se učimo skupaj z njimi. Med največje dosežke lahko štejemo tudi sposobnost pridobivanja informacij o uplenu oz. stanju za vodo, ki ga posredujejo ribiči. V določenem obdobju nam povratne podatke pošlje več kot 80% ribičev, ki so lovili.

logo_right_text_640x188
Logotip projekta RibiskeKarte.si!

Koliko ribiških družin uporablja storitev RibiskeKarte.si?
Trenutno sistem spletne prodaje uporablja 44 ribiških družin ter Zveza za športni ribolov na morju Slovenije, kar pomeni, da lahko preko portala www.ribiskekarte.si kupite ribolovno dovolilnico za več kot 500 slovenskih ribolovnih revirjev.

Koliko dovolilnic prodate v povprečju vsak mesec?
Številka je odvisna od različnih dejavnikov. Morda bo najbolj zanimivo, če vam zaupamo podatek o odstotku vseh prodanih dovolilnic v posamezni ribiški družini. Ponekod je delež prodaje na spletu že dosegel 50%, kar pomeni, da se polovico vseh dovolilnic že proda na medmrežju!

Kakšen je delež tujih gostov?
V sezoni, kjer nas uporabniki obiščejo več kot 15.000-krat mesečno, se obisk tujcev giblje nekje med 25-30%. Med njimi prihaja večina iz Evrope, sledijo Američani, Rusi, …

Kakšna je vizija za prihodnje?
V letu, ki odhaja, smo bili v večji meri osredotočeni na dva glavna cilja. Prvi je bil ponuditi ribiškim družinam celovito rešitev za prodajo ribolovnih dovolilnic, torej tudi na fizičnih lokacijah, in s tem avtomatizirati ter poenotiti celoten krog izdelave in prodaje ribolovnic. To smo zelo uspešno uresničili, saj sistem v tem trenutku uporablja že skoraj 40% pridruženih ribiških družin, na več kot 50 prodajnih mestih po vsej Sloveniji. Celotno storitev smo seveda prilagodili novim predpisom o davčnih blagajnah. Drugi cilj, ki ga zasledujemo že od samega začetka, je prodor na tuje trge. To je del naše dolgoročne vizije in v letu 2016 se mu bomo posvetili »150%«!

printskrin
Trenutno sistem spletne prodaje uporablja 44 ribiških družin ter Zveza za športni ribolov na morju Slovenije, kar pomeni, da lahko preko portala ribiskekarte.si kupite ribolovno dovolilnico za več kot 500 slovenskih ribolovnih revirjev.

Kaj pa vaše osebne želje glede projekta RibiskeKarte.si?
Osebne želje so, da bi se v sistem pridružile še preostale ribiške družine v Sloveniji ter da bi se delovni ekipi pridružil vsaj še en nov član, ki bi z zanosom nadaljeval in gradil vizijo podjetja. Največja želja bo uresničena, ko vstopimo na prvi tuji trg.

Napovedali ste prenovljeni videz portala? Kdaj lahko pričakujemo spremembe?
Sprememba bo vidna predvidoma že v januarju 2016.


Kakšen bo portal v prihodnje? Katere zadeve bodo razveseljevale ribiče in katere ribiške družine?

Glede funkcionalnosti smo s pridobivanjem in skrbnim načrtovanjem dosegli nivo, kjer smo izpolnili preko 95% vseh pričakovanj naših uporabnikov, tako da težko rečemo, kakšen bo portal v prihodnje. Seveda, celotna prenova, ki jo pripravljamo, je v duhu mobilnega okolja. Videz spletnega mesta bo popolnoma prilagojen vsem vrstam naprav.
Verjetno bo ena izmed naših prelomnic tudi možnost »brezpapirnega ribolova«. Z nekaterimi ribiškimi družinami smo že pripravili sistem, v katerem za vodo ne bo več potrebe po tiskanih dokumentih. Pri vsaki dovolilnici, ki je ne bo potrebno natisniti, bo to tudi posebej označeno. V praksi bo to pomenilo, da bo ribič lahko prišel za vodo in če mu bodo razmere (število ribičev, vodostaj …) ustrezale, bo kupil dovolilnico na licu mesta. Ribiškim družinam pa pripravljamo nov zmogljivejši vmesnik za nadzor nad prodajo ter zbranim uplenom, saj z njimi dnevno sodelujemo ter zbiramo in analiziramo potencialno nove funkcionalnosti.

wish

Dober prijem vam želi ekipa RibiskeKarte.si!

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

4 thoughts on “Dober prijem v letu 2016!

  • pri 10:09
    Permalink

    Čestitke ekipi, ki upravlja ta spletni portal. Ribičem je v pomoč pri nabavi ribiških kart, obenem pa na njem zasledimo veliko koristnih informacij, povezanih z ribolovom. Le tako naprej in srečno 2016!

    Odgovori
    • pri 11:13
      Permalink

      G. Milan, najlepša hvala za vaš komentar. Se trudimo in se bomo trudili tudi v prihodnje, da ostanemo najboljši…

      Odgovori
  • pri 15:53
    Permalink

    ooo tole z mobilnim nakupom bo pa zadetek v polno! se mi je ze zgodilo da sem sel ”za vodo” pa so nekje visje ob reki nekaj zidali in je bila voda cisto bela od betona.

    Odgovori
    • pri 20:45
      Permalink

      Se strinjamo, toel glede brezpapirnega je res super, toda bo preteklo še nekaj časa, preden bomo to lahko uvedli pri večini voda.

      Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja