Rekordna tuna iz Kanade

Večino tun ulovijo z ladjami, orjakinje, ki tehtajo od 300 do 400 kg ali celo več, pa se na ribiški palici znajdejo le poredko.

Pred kratkim je rekordno tuno, ki je tehtala kar 410 kilogramov*, v morju okoli Nove Škotske ujel ribič Michel Marchandise. V ekipi, ki ji je poveljeval kapitan Josh Temple, so ribo bojda utrujali debelo uro.

V okviru zadnje ribiške odprave so sicer ujeli še kar nekaj podobnih tun, ki so tehtale med 300 in 400 kilogrami. Po pričevanju ribičev jim je sicer močne ribiške vrvice pretrgala velikanka, katere težo so ocenili na neverjetnih 500 kilogramov. Zlobni jeziki se med tem pridušajo, da je največja riba tista, ki pobegne!

Rezultat odprave

Ribiči, ki se na omenjeno območje radi vračajo že več let zapovrstjo, so v devetih dneh ribolova ujeli in spustili 16 tun. Tri večje ribe so trgale vrvico in odplavale svojo pot, med nevihto. ki jih je zajela, pa je v njihovo barko celo udarila strela. Nasmejani poročajo, da so imeli tako poleg odličnega ribolova tudi kar nekaj sreče, da so ostali živi.

Kako težko tuno pa misliš, da so ujeli na Jadranu? Napiši v komentar spodaj!

Dober prijem ti želi ekipa RibiskeKarte.si!

Pri oblikovanju bloga smo uporabili naslednje vire:

  • Fishing & Travel (2018)
  • adlayasanimals.wordpress.com

*Fotografije omenjene tune žal nismo uspeli najti. Naslovna slika je simbolna.

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja