24. Mladinsko državno prvenstvo v rib. z obale

V nedeljo 11.5.2014 je v Piranu, natančneje na Fornačah pred Piranom, potekalo 24. mladinsko državno prvenstvo v ribolovu iz obale.

DSCN0113

Nekaj po 7h zjutraj se je zbralo vseh 24 tekmovalcev iz štirih različnih slovenskih klubov. Tekmovalo se je v treh kategorijah: kadeti do 12 let, mlajši mladinci do 17 let in starejši mladinci do 21 let. S himno ter otvoritvenim govorom se je uradno odprlo 24. državno tekmovanje. Po tem protokolu so tekmovalci odšli na svoja tekmovalna mesta, kjer je vsakega pričakala vaba. Vsak tekmovalec je dobil enako količino vabe in sicer: pedoče (dagnje), kalamare (lignje) ter škatlico živih morskih črvov. Mlajši kategoriji sta tekmovali 3 ure s pol urnim premorom ob polčasu za spremembo pozicije, starejši mladinci pa 4 ure s premorom.

 

DSCN0118DSCN0120DSCN0127

 

Zvočni signal je naznanil začetek tekmovanja točno ob 8h. Že takoj zjutraj je bilo jasno, da bo močan jugo otežil tekmovanje, saj je povzročal obilo preglavic s prekrižanimi laksi. Rezultat so naredile manjše priobalne ribe. Lebe, babice, gvati in črnike. Na pisan svinec je prijela tudi manjša muškatna hobotnica. Po zaključku ribolova je sledilo tehtanje in štetje rib. Odločala je teža. Najboljši tekmovalci so ujeli tudi več kot 50 rib. Po zaključku tehtanja je v bližnji restavraciji potekalo kosilo ter razglasitev rezultatov z podelitvijo pokalov in medalj najboljšim.

Kot mentor želim pohvaliti organizatorja klub Solinar iz Strunjana  za odlično izpeljano prvenstvo.

Vsem dobitnikom medalj čestitam, ostalim pa želim več sreče prihodnjič,

Peter Kodre

 

Peter Kodre

seafishingslovenia.com | Peter Kodre, zgodovinar in ljubitelj morja. Ribič od malih nog, uspešen tekmovalec in dolgoletni član slovenske reprezentance za ribolov na morju. Več let uspešno svetoval strankam obalnih ribiških trgovin. Znanje ponuja tudi v praksi, od leta 2013 s svojim čolnom spremlja ljudi na morski ribolov po slovenskem morju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja