POSEBNA PONUDBA

Ribiška družina Soča

Ribiška družina


 • ŠTEVILO VSEH REVIRJEV 2
NASLOV Soška cesta 50, 5250 Solkan
TELEFON +386 (0)53 00-58-01
E-POŠTA ribiskadruzinasoca@gmail.com
URADNE URE Torki od 18:00 do 19:00

Ribiška družina Soča Nova Gorica obstaja že od leta 1952, gospodari pa s srednjim tokom reke Soče, od izliva potoka Vogršček do državne meje z republiko Italijo. V goriški ribiški okoliš spadajo tudi vsi pritoki Soče ter potoki v Goriških Brdih, kjer se nahaja tudi umetna zajezitev Kozlink.

V reki Soči so od avtohtonih salmonidov prisotni soška postrv, lipan ter križanci soške in potočne postrvi. Ciprinidi so zastopani s štrkavcem (poznanim kot klen), grbo (poznano kot mrena) in linjem. V umetni zajezitvi Kozlink najdemo gojenega krapa, štrkavca, primorsko belico, sivega tolstobika, ščuko,…

Na reki Soči ponujamo ribičem in turistom zanimiv ribolov na salmonide in ciprinide. Za lov na salmonide je ob muharjenju dovoljeno tudi vijačenje. Tako smo še edina ribiška družina, ki ima na reki Soči dovoljeno vijačenje na postrvi, kar omogoča zanimiv lov na soške postrvi velikih dimenzij.

Ribiška družina se ukvarja tudi z že dolgoletno vzrejo soške postrvi, ki nam je v velik ponos. Upravljamo z ribogojnico ter vališčem, ki sta namenjena vzgoji mladic soške postrvi. Gojimo soško postrv od ikre do mladic, katere vlagamo v reko Sočo in gojitvene potoke. Redno se vlagajo tudi mladice jadranskega lipana, na katerega smo zelo ponosni, saj je njegova populacija v porastu. Za zadovoljitev potreb športnega ribolova pa dopolnilno vlagamo odrasle šarenke.

Glede na vse težave zaradi obratovanja hidroelektrarn in ostalih zunanjih dejavnikov je stalež rib zadovoljiv ter ribičem ponuja pester ampak zahteven ribolov. Glede na strukturo vodotoka se v našem revirju pojavljajo soške postrvi v izrednih dimenzijah, kar potrjujejo upleni iz leta v leto.

Tehnika vijačenja ponuja poseben čar ribolova na vrhunskega plenilca, seveda pa je tudi muharjenje še posebno zanimivo, saj se na muho obesi prav vse od grbe do soške postrvi, kar zadovolji slehernega muharja. Ponujamo tudi možnost ribolova iz čolna, ki se lahko izvaja na akumulacijskih jezerih za HE Solkan in Ajba. Ribolov je dovoljen z ribiškimi čolni na vesla ali električni pogon.

RD Soča stremi k povečanju staleža avtohtonih vrst rib v vseh vodotokih, kar vidi predvsem s povečanjem dela v ribogojnici in pridobitvijo lastne plemenske jate soške postrvi iz lastnih vodotokov. Potrebno bo izkoristiti dolgoletne izkušnje in bogato znanje v RD-ju ter seveda tesno sodelovati z okoliškimi RD-ji in s stroko, za uresničitev ambicioznih načrtov.

Akumulacija Kozlink

Akumulacija Kozlink

Ribiška družina Soča


 • Možnost ribolova klen, krap, šarenka, štrkavec (klen), tolstolobik
 • Vrsta ribolova beličarjenje, talni ribolov
 • Dovoljene vabe kruh, vabe rastlinskega izvora, vabe živalskega izvora
 • Tip vode stoječa
reka Idrija

reka Idrija

Ribiška družina Soča


 • Možnost ribolova križanec, potočna postrv, soška postrv, šarenka, štrkavec (klen)
 • Vrsta ribolova muharjenje
 • Dovoljene vabe umetna muha
 • Tip vode tekoča
Soča 8

Reka Soča

(od izliva potoka Vogršček do meje z Italijo)

Ribiška družina Soča


 • Možnost ribolova grba (mrena), klen, križanec, lipan, potočna postrv, soška postrv, šarenka, štrkavec (klen)
 • Vrsta ribolova beličarjenje, lov iz čolna, muharjenje, vijačenje
 • Dovoljene vabe blestivka, koruza, kruh, sadje, silikonska vaba, sir, umetna muha, vobler
 • Tip vode tekoča

Darilni boni

NEPRECENLJIVO DARILO ZA VSAKEGA RIBIČA!
Možnost nakupa DARILNEGA BONA za preko 400 revirjev.

Klikni tukaj in preberi več