POSEBNA PONUDBA

Krapolov v Sloveniji


Slovenija je v ribiškem svetu bolj znana kot muharski cilj, a ponuja tudi številne revirje, primerne za krapolov. V ribnikih, jezerih in rekah živijo lepi krapi, tako gojeni kot divji, ki jih ribiči zadnja leta vse bolje lovijo. Neuradni rekord ulovljenega krapa v Sloveniji še vedno nosi revir Sava, kjer je ribič aprila 2020 ujel krapa, težkega 37,5 kg. Povprečna teža ulovljenih rib se v komercialnih revirjih giblje med 10 in 20 kg, med letom poročajo ribiči tudi o ulovih rib, ki tehtajo okoli 30 kg. Rib je veliko in iz leta v leto so večje. Rečni krapolov ponuja na drugi strani drugačno, divjo izkušnjo. Krapi so manjši in zahtevnejši, zato je tak ribolov nekaj posebnega. Povprečna teža ulovljenih rečnih krapov je med 5 in 10 kg.

Sezona za krapolov se navadno začne aprila in traja do novembra, včasih tudi dlje. Ribolov gojenega krapa je sicer na večini revirjev dovoljen skozi celo leto, razen v primeru drsti in ko gladina zamrzne. Ribolov pod ledom je v Sloveniji prepovedan. Lovna doba in druge posebnosti so vedno navedene na veljavni ribolovni dovolilnici.

Najboljši revirji in naš predlog

Med najboljše revirje za krapolov v Sloveniji sodijo jezero Vogršček, Mola, Slivniško jezero, gramoznica pri Barnu, Gajševsko jezero, ribnik Pristava, gramoznica Hoče, Šmartinsko jezero. Ob slednjem je tudi trasa z ribolovnimi mesti, ki jih lahko rezervirate. Med najboljše reke sodijo Iščica, Ljubljanica, Krka, Pivka, Vipava in Sava. Poleg omenjenih voda je v Sloveniji še več deset zanimivih manjših ribnikov, kjer živi veliko krapov, ki pa so navadno manjši (do okoli 5 kg). Kljub temu lahko ribiči v njih z malo sreče ujamejo tudi primerke do 10 ali 15 kg teže. Predlagamo, da pogledate in obiščete tudi te revirje: Gradiško jezero, ribniki Opekarna, ribnik Boštanj, ribnik Preserje, ribnik Blato, ribniki v Konjišču, ribnik Pivola.

Za več informacij pobrskajte po portalu www.ribiskekarte.si ali nas kontaktirajte.

Darilni boni

NEPRECENLJIVO DARILO ZA VSAKEGA RIBIČA!
Možnost nakupa DARILNEGA BONA za preko 400 revirjev.

Klikni tukaj in preberi več