POSEBNA PONUDBA

Navodila za aktivacijo in uporabo elektronske letne ribolovne dovolilnice (preko mobilne aplikacije)


Aktivacija in uporaba eLRD je preprosta. Pred prvo uporabo predlagamo, da sledite spodnjim navodilom (prosimo, preberite jih v celoti). Navodila so za uporabo mobilne aplikacije za pametne telefone. V kolikor potrebujete navodila za uporabo eLRD preko brskalnika, kliknite tukaj. Če imate dodatna vprašanja ali težave, se obrnite na pooblaščenca v vaši organizaciji, ki upravlja z revirji, kjer lovite.

Kazalo:

OPIS IN UPORABA eLRD | KORAK 1: KAKO ZAPROSIM ZA eLRD? | KORAK 2: VPIS DATUMA ZA RIBIČA IN GOSTA | KORAK 3: MOJI PORABLJENI DATUMI | KORAK 4: OBVEZEN VNOS UPLENA | KORAK 5: DELOVNE URE | KORAK 6: PREGLED OBVESTIL | KORAK 7: PRIJAVA POSEGA/ONESNAŽENJA V RIBIŠKEM OKOLIŠU | KORAK 8: MOJE DOVOLILNICE IN MOJA ČLANSTVA

OPIS IN UPORABA eLRD (eRD)

Za uporabo eLRD potrebujete delujoči pametni telefon in vklopljeno možnost "mobilni podatki", saj boste na terenu vpisovali datum ribolova in druge podrobnosti (uplen, ...).

Aplikacijo za uporabo eLRD si lahko namestite kadarkoli, vendar jo boste v obliki eLRD lahko uporabljali šele, ko vas bo potrdila ribiška organizacije, kjer ste člani oziroma kjer lovite. Vedno pa lahko uporabljate eRD kot aplikacijo za pregled kupljenih dovolilnic, za lažjo identifikacijo pred ribiškim čuvajem in za potrditev kart iz paketnih nakupov.

Odprite aplikacijo. Po uspešni prijavi v aplikacijo se vam pokaže prva stran eLRD. Zgoraj je izpisan upravljavec, za katerega velja eLRD. Zgoraj desno je unikatna šifra eLRD.

Pod njo je ime eLRD, revirji in število ribolovnih dni zanje, ki so ažurno prikazani, da imate pregled nad njihovo izkoriščenostjo. Na sredini sta dva velika gumba. Levi služi kot beležka opravljenih delovnih ur. S klikom nanj se odpre seznam opravljenih delovnih ur: vsebina dela, datum dela in število opravljenih delovnih ur. Eden ključnih delov aplikacije eLRD je zeleni gumb na desni strani, koledar. S klikom nanj se odpre polje za vpis datuma ribolova (delovanje opisujemo v nadaljevanju).

Če imetnik lovi v revirjih več upravljavcev, se med eLRD premika s klikom na drugi gumb z desne, ki se nahaja v spodnjem delu aplikacije.

Pod gumboma Delovne ure in Koledar se nahaja rubrika Moji porabljeni datumi. V zeleni pasici je napisan datum ribolova, v beli revir, unikatna oznaka dovolilnice, bar koda dovolilnice in pa dovolilnica v velikosti A4. Do nje dostopate s klikom na črno obrobljeno ikono osebne izkaznice na desni strani v vrstici revirja. Na tej dovolilnici so nanizana osnovna pravila ribolova, ribe, njihov lovni čas, najmanjše lovne mere in dovoljeni uplen.

V spodnjem delu aplikacije se premikate med zavihki eLRD (privzeta ob prijavi), Moje dovolilnice, Moja članstva in Piši nam. Za enostavnejšo uporabo smo pripravili tudi pomoč v obliki video posnetka mobilne aplikacije.


Darilni boni

NEPRECENLJIVO DARILO ZA VSAKEGA RIBIČA!
Možnost nakupa DARILNEGA BONA za preko 400 revirjev.

Klikni tukaj in preberi več