POSEBNA PONUDBA

Navodila za aktivacijo in uporabo elektronske letne ribolovne dovolilnice (eLRD)


Aktivacija in uporaba eLRD je preprosta. Pred prvo uporabo predlagamo, da sledite spodnjim navodilom (prosimo, preberite jih v celoti). Če imate dodatna vprašanja ali težave, se obrnite na pooblaščenca v vaši organizaciji, ki upravlja z revirji, kjer lovite.

Skoči na:

  1. AKTIVACIJA ELEKTRONSKE LETNE RIBOLOVNE DOVOLILNICE
  2. UPORABA LETNE RIBOLOVNE DOVOLILNICE IN VPIS DATUMA VANJO
  3. OBVEZEN VNOS UPLENA


1. AKTIVACIJA eLRD


Za uporabo eLRD potrebujete delujoči pametni telefon (izjemoma tudi tablico ali računalnik) in vklopljeno možnost "mobilni podatki", saj boste na terenu vpisovali datum ribolova in druge podrobnosti (uplen, ...). eLRD teče kot aplikacija za pametni telefon. Če uporabljate Android (pametni telefoni Samsung, Huawei, ...), jo pridobite tukaj. Če uporabljate iOS (iPhone), jo pridobite tukaj. Uporabo aplikacije za eLRD svetujemo vsem ribičem, ki imajo delujoč pametni telefon. Aplikacija teče hitreje in je za uporabo veliko enostavnejša kot uporaba eLRD preko tablice ali računalnika.

Pred uporabo dejanske aplikacije morate za eLRD zaprositi vašo RD oziroma drugega upravljavca revirjev, kjer boste lovili. Najprej obiščite www.ribiskekarte.si. Če še niste ustvarili računa, lahko to brezplačno storite tukaj. Prosimo, izpolnite vse zahtevane podatke. Po tem, ko ste ustvarili račun, se prijavite v portal. To storite tukaj.

Za enostavnejšo aktivacijo eLRD smo pripravili kratka video navodila. Navodila v besedilni obliki so na voljo pod video posnetkom.


Ko ste prijavljeni v portal, kliknete v zgornjem meniju na "Moj račun". Nato v meniju na levi kliknete na "Moj profil". Z drsnikom se pomaknete na dno strani, kjer je razdelek "Letna ribolovna dovolilnica in članstvo".

Kliknete v sivo polje pod napisom "Dodaj novo članstvo" in izberete upravljavca, ki upravlja z revirji, kjer lovite in kjer bo veljala vaša eLRD. Pred potrditvijo se morate strinjati s posredovanjem osebnih podatkov (drsnik spodaj mora biti zelene barve). Po izbiri upravljavca kliknete na zeleni gumb Shrani. Vaša prošnja za aktivacijo uporabe eLRD je s tem dejanjem v teku. Administrator znotraj organizacije upravljavca bo prejel prošnjo v elektronski obliki in jo potrdil, o čemer boste obveščeni. Po potrditvi lahko takoj pričnete uporabljati eLRD. Če ste član v še kateri organizaciji, ki uporablja sistem eLRD, morate postopek prošnje za aktivacijo ponoviti za vsakega upravljavca, katerega član ste oziroma kjer boste lovili.

2. UPORABA eLRD S POMOČJO APLIKACIJE


V nadaljevanju opisujemo uporabo eLRD s pomočjo aplikacije za Android ali iOS. Če želite eLRD uporabljati preko tablice ali računalnika, si oglejte opis pod točko 2a.

Prva stran eLRD

Po uspešni prijavi v aplikacijo se vam pokaže prva stran eLRD (slika 1). Zgoraj je izpisan upravljavec, za katerega velja eLRD. Če imetnik lovi v revirjih več upravljavcev, se med eLRD premika s klikom na dve vodoravni puščici na desni strani zaslona. V zgornjem desnem delu eLRD je vprašaj. S klikom nanj se odprejo odgovori na najpogostejša vprašanja imetnikov eLRD.
Aplikacijo za uporabo eLRD si lahko namestite kadarkoli, vendar jo boste lahko uporabljali šele, ko vas bo potrdila ribiška organizacije, kjer ste člani oziroma kjer lovite. Pred prvo uporabo predlagamo, da preverite, ali ste zadostili točki 1 teh navodil. Pomembno je, da oddate prošnjo za dodelitev eLRD. Ko vam ribiška organizacija dodeli eLRD, lahko takoj pričnete z uporabo aplikacije in ribolovom.

Če vas je ribiška organizacija potrdila in ste aplikacijo uspešno namestili na svoj pametni telefon, lahko takoj pričnete z njeno uporabo. Aplikacijo zaženete s klikom na zeleno ikono aplikacije. Vanjo se prijavite z istimi podatki, kot v portal RibiskeKarte.si (email, geslo). Videz aplikacije je glede na želje uporabnika mogoč v beli ali črni barvi.

Pod nazivom upravljavca, za katerega velja eLRD, je unikatna oznaka eLRD. Pod njo je ime eLRD, revirji in število ribolovnih dni zanje. Na sredini sta dva velika gumba. Levi služi kot beležka opravljenih delovnih ur. S klikom nanj se odpre seznam opravljenih delovnih ur: vsebina dela, datum dela in število opravljenih delovnih ur. Eden ključnih delov aplikacije eLRD je zeleni gumb na desni strani, koledar. S klikom nanj se odpre polje za vpis datuma ribolova (delovanje opisujemo v nadaljevanju).

Pod gumboma Delovne ure in Koledar se nahaja rubrika Moji porabljeni datumi. V zeleni pasici je napisan datum ribolova, v beli revir, unikatna oznaka dovolilnice, bar koda dovolilnice in pa dovolilnica v velikosti A4. Do nje dostopate s klikom na črno obrobljeno ikono osebne izkaznice na desni strani v vrstici revirja. Na tej dovolilnici so nanizana osnovna pravila ribolova, ribe, njihov lovni čas, najmanjše lovne mere in dovoljeni uplen.

Po uspešni prijavi v aplikacijo se vam pokaže prva stran eLRD (slika 1). Zgoraj je izpisan upravljavec, za katerega velja eLRD. Če imetnik lovi v revirjih več upravljavcev, se med eLRD premika s klikom na dve vodoravni puščici na desni strani zaslona. V zgornjem desnem delu eLRD je vprašaj. S klikom nanj se odprejo odgovori na najpogostejša vprašanja imetnikov eLRD.

Vpis datuma

S klikom na zeleni koledar na desni strani aplikacije se nam odprejo polja za vnos datuma za ribolovni dan (slika 2). Vedno izpolnjujemo polja od zgoraj navzdol. Najprej izpolnimo polje "Izberi vrsto ribolovnega dne". Nato izberemo revir, dovolilnico in na koncu še datum.

Če želimo gostiti ribiča, rečemo, da "pišemo gosta", najprej izpolnimo podatke zase, nato pa premaknemo drsnik na desno, da se obarva zeleno. Ta se nahaja neposredno pod poljem za vnos datuma ribolova. Ko se drsnik za gosta obarva zeleno, se odprejo polja za vnos podatkov o gostu, ki ga gostimo: Ime ribiča/gosta, Priimek ribiča/gosta in Naslov ribiča/gosta. Vpisani datum ribolova potrdimo s klikom na zeleni gumb Potrdi, ki se nahaja v spodnjem delu aplikacije / zaslona našega pametnega telefona. Pozor: po vnosu datuma njegova sprememba NIKAKOR ni mogoča!

Vnos uplena skozi aplikacijo eLRD


Ko ste v aplikacijo uspešno vpisali datum za ribolovni dan, se vam ta pokaže na prvi strani aplikacije. V zeleni vrstici z datumom ribolovnega dne se na levi strani nahaja bela ikona ribe. S klikom na to ikono se vam odpre polje za sprotni vnos uplena. Informacijo o ribolovu boste morali konec ribolovnega dne vnesti ne glede na to, ali ste ribe uplenili ali ne. V kolikor ste ribe izpuščali, vnesete podatek C&R (ujemi in spusti), za upravljavca pa bo drobrodošel tudi podatek, kaj ste ujeli, kje, kako velike ribe ste ujeli in če ste v revirju opazili kaj posebnega, nenavadnega.

2a. UPORABA eLRD NA TABLICI ALI RAČUNALNIKU


Elektronsko letno ribolovno dovolilnico uporabite tako, da se najprej prijavite v portal RibiskeKarte.si in kliknete v zgornjem meniju na "Moj račun", nato pa v levem meniju na "Letna dovolilnica". Glede na vaš status v organizaciji upravljavca revirjev lahko izbirate med revirji in dodajate morebitnega gosta.

Za enostavnejšo uporabo eLRD smo pripravili kratka video navodila. Navodila v besedilni obliki so na voljo pod video posnetkom.


Najprej izberete vrsto ribolovnega dne (ciprinidi, salmonidi, ...) tako, da kliknete na spustni meni z imenom "Izberi vrsto ribolovnega dne". Na desni strani se nahaja spustni meni, kjer izberete revir, kjer želite loviti. V spodnji vrstici na levi strani je spustni meni, kjer potrdite ciljne vrste rib, denimo ciprinidi. Nato izberete še datum ribolova in kliknete na zeleni gumb "Potrdi".

Po kliku na zeleni gumb "Potrdi" vam bo sistem avtomatično osvežil spletno stran. Vaša karta za izbrani revir in datum ribolova se bo pojavila na dnu strani v rubriki Porabljeni datumi, kjer bo izpisan tudi datum veljavnosti dovolilnice, njena unikatna koda, tip ribolovnega dne in naziv dovolilnice, revir in morebitni gost. Na desni strani tega izpiska sta dve ikoni, zelena in rdeča. S klikom na zeleno ikono lahko dovolilnico natisnete (če imate tiskalnik in če je to potrebno), s klikom na rdečo ikono pa jo prenesete na napravo v obliki PDF. Na skrajni desni je še modra ikona, kamor sproti vnašate morebitni uplen (odvisno od vrste dovolilnice).

3. OBVEZEN VNOS UPLENA


Ob koncu ribolovnega dne boste na vaš e-mail prejeli opomnik za vnos uplena (če ga v sistem ne boste vnesli že prej). Za vnos uplena sledite navodilom v opomniku. POZOR! Če uporabnik ne vnese uplena, ne more aktivirati datuma za naslednji ribolov. V tem primeru se mu izpiše naslednje opozorilo:"Opozorilo! Aktivacija datuma je onemogočena. Prosim, vnesi podatke o uplenu za zadnji aktivirani datum." Za vnos uplena se morate prijaviti v portal RibiskeKarte.si, obiskati svoj profil, klikniti na razdelek Moje karte in se premakniti na ustrezno dovolilnico. Na njeni skrajni desni strani je modra ikona za vnos uplena. Kliknete nanjo in vnesete uplen. Šele, ko je informacija o uplenu (tudi, če lovite po načelu ujemi in spusti) vnešena, lahko izberete datum za ponovni ribolov.

Če ribič vnese uplen, se v vrstici posamezne dovolilnice pri ikoni za vnos uplena na desni strani pojavi število uplenjenih rib. Če ribe ni uplenil, številke ni.

Darilni boni

NEPRECENLJIVO DARILO ZA VSAKEGA RIBIČA!
Možnost nakupa DARILNEGA BONA za preko 400 revirjev.

Klikni tukaj in preberi več