POSEBNA PONUDBA

Navodila za aktivacijo in uporabo elektronske letne ribolovne dovolilnice (preko aplikacije)


Aktivacija in uporaba eLRD je preprosta. Pred prvo uporabo predlagamo, da sledite spodnjim navodilom (prosimo, preberite jih v celoti). Navodila so za uporabo mobilne aplikacije za pametne telefone. V kolikor potrebujete navodila za uporabo eLRD preko brskalnika, kliknite tukaj. Če imate dodatna vprašanja ali težave, se obrnite na pooblaščenca v vaši organizaciji, ki upravlja z revirji, kjer lovite.

Skoči na:

  1. KAKO ZAPROSIM ZA eLRD?
  2. OPIS IN UPORABA eLRD
  3. VPIS DATUMA
  4. OBVEZEN VNOS UPLENA
  5. PREGLED SPOROČIL IN PRIJAVA V RIBIŠKEM OKOLIŠU
  6. MOJE DOVOLILNICE IN MOJA ČLANSTVA


1. KAKO ZAPROSIM ZA eLRD?


Za uporabo eLRD potrebujete delujoči pametni telefon in vklopljeno možnost "mobilni podatki", saj boste na terenu vpisovali datum ribolova in druge podrobnosti (uplen, ...).

Pred uporabo morate za eLRD zaprositi vašo RD oziroma drugega upravljavca revirjev, kjer boste lovili. Najprej obiščite www.ribiskekarte.si. Če še niste ustvarili računa, lahko to brezplačno storite tukaj. Izpolnite vse zahtevane podatke. Po tem, ko ste ustvarili račun, se prijavite v portal. To storite tukaj.

Ko imate aplikacijo na vašem pametnem telefonu in ste predhodno ustvarili uporabniški račun na www.ribiskekarte.si, lahko odprete aplikacijo in se vanjo prijavite. Prošnjo za eLRD oddate s klikom nagumb Moja članstva, ki se nahaja na dnu aplikacije, na drugem mestu z desne. S klikom na zeleno polje Zaprosi za novo letno ribolovno dovolilnico se vam bo odprl seznam upravljavcev (ribiških družin in drugih), ki uporabljajo sistem eLRD. Poiščite upravljavca, kjer ste član, kliknite nanj in oddajte prošnjo s klikom na zeleni gumb Izberi, ki se nahaja čisto na dnu aplikacije. Ker upravljavec obdeluje nekatere vaše najnujnejše osebne podatke, se morate s tem strinjati tako, da premaknete drsnik na desno (Strinjam se s posredovanjem …).

S tem ste prošnjo oddali. Ko vam bodo dodelili eLRD, boste o tem obveščeni avtomatično na vaš email. eLRD lahko pričnete uporabljati takoj, ko vam jo dodeli upravljavec (RD) in ko se začne ribolovna sezona. Če ste član v še kateri organizaciji, ki uporablja sistem eLRD, morate postopek prošnje ponoviti za vsakega upravljavca, katerega član ste oziroma kjer boste lovili.

Če ste pozabili geslo za dostop v mobilno aplikacijo, lahko geslo ponastavite tako, da na prvi strani aplikacije kliknete na povezavo Pozabil geslo?, ki se nahaja v sivem gumbu v spodnjem delu aplikacije, in sledite navodilom.

2. OPIS IN UPORABA eLRD


Aplikacijo za uporabo eLRD si lahko namestite kadarkoli, vendar jo boste lahko uporabljali šele, ko vas bo potrdila ribiška organizacije, kjer ste člani oziroma kjer lovite. Odprite apikacijo. Po uspešni prijavi v aplikacijo se vam pokaže prva stran eLRD. Zgoraj je izpisan upravljavec, za katerega velja eLRD. Zgoraj desno je unikatna šifra eLRD.

Pod njo je ime eLRD, revirji in število ribolovnih dni zanje. Na sredini sta dva velika gumba. Levi služi kot beležka opravljenih delovnih ur. S klikom nanj se odpre seznam opravljenih delovnih ur: vsebina dela, datum dela in število opravljenih delovnih ur. Eden ključnih delov aplikacije eLRD je zeleni gumb na desni strani, koledar. S klikom nanj se odpre polje za vpis datuma ribolova (delovanje opisujemo v nadaljevanju).

Če imetnik lovi v revirjih več upravljavcev, se med eLRD premika s klikom na drugi gumb z desne, ki se nahaja v spodnjem delu aplikacije.

Pod gumboma Delovne ure in Koledar se nahaja rubrika Moji porabljeni datumi. V zeleni pasici je napisan datum ribolova, v beli revir, unikatna oznaka dovolilnice, bar koda dovolilnice in pa dovolilnica v velikosti A4. Do nje dostopate s klikom na črno obrobljeno ikono osebne izkaznice na desni strani v vrstici revirja. Na tej dovolilnici so nanizana osnovna pravila ribolova, ribe, njihov lovni čas, najmanjše lovne mere in dovoljeni uplen.

3. VPIS DATUMA


S klikom na zeleni koledar na desni strani aplikacije se nam odprejo polja za vnos datuma za ribolovni dan. Vedno izpolnjujemo polja od zgoraj navzdol. Najprej izpolnimo polje "Izberi vrsto ribolovnega dne". Nato izberemo revir, dovolilnico in na koncu še datum.

Če želimo gostiti ribiča, rečemo, da "pišemo gosta", najprej izpolnimo podatke zase, nato pa premaknemo drsnik na desno, da se obarva zeleno. Ta se nahaja neposredno pod poljem za vnos datuma ribolova. Ko se drsnik za gosta obarva zeleno, se odprejo polja za vnos podatkov o gostu, ki ga gostimo: Ime ribiča/gosta, Priimek ribiča/gosta in Naslov ribiča/gosta. Vpisani datum ribolova potrdimo s klikom na zeleni gumb Potrdi, ki se nahaja v spodnjem delu aplikacije / zaslona našega pametnega telefona. Pozor: po vnosu datuma njegova sprememba NIKAKOR ni mogoča!

4. OBVEZEN VNOS UPLENA


Ko ste v aplikacijo uspešno vpisali datum za ribolovni dan, se vam ta pokaže na prvi strani aplikacije. V zeleni vrstici z datumom ribolovnega dne se na levi strani nahaja bela ikona ribe. S klikom na to ikono se vam odpre polje za sprotni vnos uplena. Informacijo o ribolovu boste morali konec ribolovnega dne vnesti ne glede na to, ali ste ribe uplenili ali ne. V kolikor ste ribe izpuščali, vnesete podatek C&R (ujemi in spusti), za upravljavca pa bo drobrodošel tudi podatek, kaj ste ujeli, kje, kako velike ribe ste ujeli in če ste v revirju opazili kaj posebnega.

Ob koncu ribolovnega dne boste na vaš e-mail prejeli opomnik za vnos uplena (če ga v sistem ne boste vnesli že prej). Za vnos uplena sledite navodilom v opomniku. POZOR! Če uporabnik ne vnese uplena, ne more aktivirati datuma za naslednji ribolov. V tem primeru se mu izpiše naslednje opozorilo:"Opozorilo! Aktivacija datuma je onemogočena. Prosim, vnesi podatke o uplenu za zadnji aktivirani datum." Za vnos uplena se morate prijaviti v portal in se premakniti na ustrezno dovolilnico. Na njeni skrajni desni strani je ikona za vnos uplena (riba). Kliknete nanjo in vnesete uplen. Šele, ko je informacija o uplenu (tudi, če lovite po načelu ujemi in spusti) vnešena, lahko izberete datum za ponovni ribolov.

5. PREGLED SPOROČIL IN PRIJAVA V RIBIŠKEM OKOLIŠU


Sporočila, ki vam jih pošljejo iz RD, lahko pregledate v rubriki Moja sporočila, ki se nahaja na prvi strani aplikacije neposredno pod zelenim koledarjem za vpis datuma.

Prijavo v ribiškem okolišu, bodisi onesnaženje, pogin rib, gradbeni poseg, krivolov ali drugo, podate tako, da najprej kliknete na drugi gumb z desne, ki se nahaja na dnu aplikacije. V vrstici aktivne eLRD boste opazili mednarodno ikono za (biološko) nevarnost. Prijavo - dodate lahko fotografijo - oddate s klikom nanjo. Prijavo bodo v RD prejeli pisno v vašem imenu na uradni email RD.

6. MOJE DOVOLILNICE IN MOJA ČLANSTVA


Aplikacijo za pametni telefon lahko uporabljate tudi, če nimate eLRD. V njej lahko spremljate svoje kupljene dovolilnice, jih enostavno pokažete ribiškemu čuvaju in vnesete uplen. Prav tako lahko preko aplikacije enostavno aktivirate dovolilnico, kupljeno v paketni prodaji.

Možnost Moje dovolilnice vidite v aplikaciji tako, da kliknete na drugi gumb z leve, ki se nahaja na dnu aplikacije. Aplikacija vam bo pokazala, katere dovolilnice ste vse kupili v preteklosti na portalu www.ribiskekarte.si. Možnost Moja članstva vidite v aplikaciji tako, da kliknete na drugi gumb z desne, ki se nahaja na dnu aplikacije. Aplikacija vam bo pokazala, kje imate aktivne eLRD. V tem pogledu lahko tudi preklapljate med njimi.

Darilni boni

NEPRECENLJIVO DARILO ZA VSAKEGA RIBIČA!
Možnost nakupa DARILNEGA BONA za preko 400 revirjev.

Klikni tukaj in preberi več