POSEBNA PONUDBA

Navodila za uporabo aplikacije eČuvaj


Za še enostavnejšo uporabo orodja eČuvaj, do katerega so doslej čuvaji dostopali preko brskalnika, smo razvili tudi aplikaciji, ki delujeta na napravah Android (Samsung, Huawei, ...) in iOS (iPhone). V nadaljevanju so navodila za njuno uporabo. Aplikaciji sta enaki, različna je le tehnologija, da ju lahko uporabljajo uporabniki na vseh novejših pametnih telefonih.


Skoči na:

  1. KDO LAHKO UPORABLJA APLIKACIJO eČUVAJ?
  2. FUNKCIONALNOSTI APLIKACIJE eČUVAJ
  3. KAKO ČUVAJ V APLIKACIJI ZABELEŽI ČUVAJSKI OBHOD?
  4. KAKO ČUVAJ V APLIKACIJI ZABELEŽI KONTROLO?
  5. KAKO ČUVAJ V APLIKACIJI ZABELEŽI PRIJAVO V REVIRJU?


1. KDO LAHKO UPORABLJA APLIKACIJO eČUVAJ?


Aplikacijo eČuvaj lahko uporablja vsak aktivni ribiški čuvaj, ki za upravljavca opravlja čuvajsko službo. Aplikacija je na voljo za tiste upravljavce (RD), ki imajo aplikacijo najeto. Ste ribiški čuvaj, a niste prepričani, če ga lahko uporabljate? Obrnite se na vašega upravljavca. Ta bo stopil v stik s ponudnikom, ki vam bo dodelil ustrezne pravice, da lahko pričnete z njegovo uporabo. Pred uporabo se mora čuvaj registrirati na portalu RibiskeKarte.si. Če uporabniška računa tukaj še nima, ga lahko pridobi tukaj.

Ko upravljavec, ki najema orodje eČuvaj, čuvaja potrdi, lahko ta prične z njegovo uporabo preko aplikacije. Če ima čuvaj pametni telefon Android, lahko aplikacijo pridobi tukaj. Če ima čuvaj pametni telefon iOS (iPhone), lahko aplikacijo pridobi tukaj. Ko si čuvaj naloži aplikacijo na svoj telefon, se vanjo prijavi z istimi podatki, kot jih uporablja za prijavo v portal RibiskeKarte.si

2. FUNKCIONALNOSTI APLIKACIJE eČUVAJ


Orodje eČuvaj prihrani čas in izboljša pregled nad stanjem v revirju. Izdelava mesečnih ali letnih statistik je za vodjo izjemno enostavna, opravi jih v zgolj nekaj klikih.

S pomočjo aplikacije čuvaj dodaja, shranjuje in pregleduje čuvajske oglede. Ima pregled nad prodanimi dovolilnicami in elektronskimi letnimi ribolovnimi dovolilnicami. Na nadzorni plošči ima za tekoči dan in tekoči mesec popoln pregled nas številom opravljenih čuvajskih ogledov, nad številom opravljenih kontrol, nad številom prijavljenih prekrškov in številom oddanih prijav.

Čuvaj vidi, kje lovijo ribiči, prav tako ima možnost, da na posameznega ribiča doda zaznamek (v kolikor ribolov ni bil po predpisih). Znotraj posameznega čuvajskega obhoda lahko dodaja kontrole, odda prijavo ribiča ali revirja, dodaja fotografije ribičev ali revirjev (po uradni dolžnosti in kolikor mu to dopuščajo pooblastila). Na koncu obhoda vnese kilometrino in si ogleda prehojeno pot na zemljevidu. Na zemljevidu se tudi izrišejo točke, kjer je opravil pregled dovolilnic.


3. KAKO ČUVAJ V APLIKACIJI ZABELEŽI ČUVAJSKI OBHOD?


Ko se čuvaj prijavi v aplikacijo, se mu prikaže nadzorna plošča. V njej opazi , poleg drugih funkcionalnosti, dva velika zelena gumba: Začni z ogledom in Prodane karte. Ogled začne tako, da klikne na levi gumb Začni z ogledom. Izbere revir in pritisne gumb Začni z ogledom. Aplikacija pridobi njegovo lokacijo GPS. Telefon lahko čuvaj nato pospravi v žep in se sprehodi v revirju.

Ko želi zaključiti čuvajski ogled, odpre telefon in aplikacijo in pritisne zeleni gumb Zaključi z ogledom.


4. KAKO ČUVAJ V APLIKACIJI ZABELEŽI KONTROLO?


Čuvaj lahko kontrolo ribiča zabeleži, če ima aktiviran čuvajski obhod. Kontrolo vnese tako, da klikne na gumb Dodaj kontrolo. Sledi navodilom: najprej vnese kodo dovolilnice, vnese morebitne nepravilnosti, izvedene ukrepe ali tip prijave. Vnese morebitne opombe. Spletno dovolilnico lahko skenira s skenerjem QR kode, ki je vgrajen v aplikacijo.

Doda lahko tudi fotografije, če mu to dopuščajo njegova pooblastila. Ko želi kontrolo zaključiti, pritisne na gumb Shrani kontrolo. Opravljena kontrola se nato pokaže v aplikaciji v rubriki Opravljene kontrole. Čuvaj lahko za nazaj pogleda kode dovolilnic, ki jih je preveril, ali si ogleda natančno mesto kontrole na zemljevidu.

5. KAKO ČUVAJ V APLIKACIJI ZABELEŽI PRIJAVO V REVIRJU?


Čuvaj lahko zabeleži zgolj prijavo revirja. Včasih se zgodi onesnaženje ali pogin, ki ga mora prijaviti. To stori tako, da na nadzorni plošči aplikacije pritisne na gumb Začni z ogledom. Izbere revir in pritisne na zeleni gumb Začni z ogledom. Kontrole ne doda, lahko doda fotografijo stanja v revirju. Pritisne na zeleni gumb Zaključi z ogledom. V zadnjem koraku vnese tip prijave revirja (onesnaženje, gradbeni poseg, pogin rib, kormorani, krivolov, ostalo). Vnese opombe, opravljeno kilometrino in doda fotografijo stanja v revirju. Prijavo odda s klikom na zeleni gumb Zaključi ogled.

Da bi si čuvaji lažje predstavljajli, kako deluje aplikacija v praksi, smo pripravili 5 minutni testni čuvajski obhod, ki si ga lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Darilni boni

NEPRECENLJIVO DARILO ZA VSAKEGA RIBIČA!
Možnost nakupa DARILNEGA BONA za preko 400 revirjev.

Klikni tukaj in preberi več