Pečeno meso divjega prašiča

Meso divjega prašiča sodi med kulinarične poslastice, kar spoznava vedno več Slovencev, tudi na račun dostopnosti tega kakovostnega in hranljivega mesa. Tokrat vam predstavljamo slastno pečenko, s katero boste razvajali sebe in bližnje.

Za doživetje v kuhinji in jedilnici potrebujemo lep kos mesa, lahko so tudi rebra, pest soli, dve žlici mletega črnega popra, 3 rdeče čebule, 4 stroki česna, malo gorčice s semeni, 4 žlice sončničnega olja, za prst debelo rezino masla, nekaj brinovih jagod in alu folijo.

Meso lahko spečemo na žaru, dobra pa bo tudi navadna električna pečica. Če imamo meso zmrznjeno, ga večer prej vzamemo iz zmrzovalnika. Meso očistimo mrežic, predele masti pa pustimo, saj se bodo v pečici prijetno topili.

Položimo ga v pekač. Iz tekočih dodatkov in začimb naredimo marinado in z njo natremo meso. Kasneje bomo poleg položili kose čebule, česna in masla (ter druge zelenjave po želji). Pokrijemo in nesemo v hladilnik, kjer pustimo marinirati vsaj nekaj ur, lahko tudi za kak dan.

Nasvet: pred pripravo mesa in zaužitjem se prepričajte, da je meso neoporečno. Vedno ga kupite le pri zaupanja vrednih trgovcih in lovcih, ki lahko kakovost dokažejo z ustrezno listino.

K mesu dodajte kose gomoljnate zelenjave po želji (krompir, korenje, …), pokrijte in položite v vročo pečico, ki smo jo poprej nastavili na 200 stopinj celzija. Tako pečemo vsaj dve uri, kar je seveda odvisno od debeline in količine mesa. Vmes lahko meso tudi obrnemo in dodatno namažemo.

Na koncu ga lahko z žar načinom zlato zapečemo, če nam je to všeč. Omake, ki se je ustvarila na dnu pekača, nikar ne zavrzimo! Z njo lahko postrežemo meso, zelenjavo ali pa ustvarimo odlično prikuho.

Slastno meso divjega prašiča postrežemo s kruhovim cmokom, dušenim zeljem s kumino in žlico sadne omake, ki je lahko iz višenj ali brusnic. Poleg priporočamo domače temno pivo. Dober tek!

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja