Izdelki po okusu visokega plemstva

Potomci nekdanjega plemstva živijo tudi v Sloveniji. Med njimi je kar nekaj takšnih, ki bi nosili grofovski naziv, ta pa sodi na našem območju, ki je nekoč spadalo v Avstro-Ogrsko monarhijo, med visoko plemstvo. Ker je po letu 1919 tu plemstvo odpravljeno, gre le še za spomin, ki pa je v tujini še kako živ. Še več, monarhi celo podeljujejo kraljevo jamstvo za nekatere izdelke, ki so še posebej po okusu (potomcev) plemstva in monarhov.

V Veliki Britaniji, kjer sta zadnjih nekaj let burila duhove zlasti princ Harry in njegova žena Meghan, vojvodinja Susseška, podeljujeta najvišje priznanje podjetjem za njihovo kakovost kraljica Elizabeta II. in princ Charles, nekoč pa jih je podeljeval tudi pokojni princ Filip.

Kraljeve hiše, tako se denimo godi tudi na Švedskem, Danskem in v Španiji, podeljujejo kraljevo jamstvo tistim podjetjem, ki izstopajo po kakovosti in so po okusu kraljevih družin. Pridobitev naziva “By appointment to her Majesty The Queen“, kar bi v slovenščini pomenilo nič manj kot “Po dogovoru z njenim veličanstvom, kraljico” pa me pomeni le velike časti, ampak tudi odlično poslovno priložnost.

Pregled nekaterih podjetij z nazivom

Med podjetji, ki proizvajajo izdelke za šport in gibanje v naravi, zasledimo Abbey, podjetje za proizvodnjo usnjenih izdelkov za ježo in oblačila za gibanje v naravi, švicarsko podjetje Gotscha za smučarska oblačila in Hardy, ki izdeluje ribiško opremo.

Med nekoliko bolj znanimi podjetji, ki proizvajajo pijače in prehrambene izdelke, zasledimo Schweppes ali denimo Heinz, ponudnika omak in delikatesnih izdelkov, prestižni Burberry in Swaine, Adeney & Brigg, izdelovalca dežnikov in usnjene galanterije.

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja