POSEBNA PONUDBA

Navodila za aktivacijo in uporabo elektronske letne ribolovne dovolilnice (eLRD)


Aktivacija in uporaba eLRD je preprosta. Pred prvo uporabo predlagamo, da sledite spodnjim navodilom (prosimo, preberite jih v celoti). Če imate dodatna vprašanja ali težave, se obrnite na pooblaščenca v vaši RD.

Skoči na:

  1. AKTIVACIJA ELEKTRONSKE LETNE RIBOLOVNE DOVOLILNICE
  2. UPORABA LETNE RIBOLOVNE DOVOLILNICE IN VPIS DATUMA VANJO
  3. OBVEZEN VNOS UPLENA


1. AKTIVACIJA ELEKTRONSKE LETNE RIBOLOVNE DOVOLILNICE


Za uporabo eLRD potrebujete delujoči pametni telefon ali tablico in vklopljeno možnost "mobilni podatki", saj boste na terenu vpisovali datum ribolova in druge podrobnosti (uplen, ...).

Obiščite www.ribiskekarte.si. Če še niste ustvarili računa, lahko to brezplačno storite tukaj. Prosimo, izpolnite vse zahtevane podatke. Po tem, ko ste ustvarili račun, se prijavite v portal. To storite tukaj.

Za enostavnejšo aktivacijo eLRD smo pripravili kratka video navodila. Navodila v besedilni obliki so na voljo pod tem video posnetkom.


Ko ste prijavljeni v portal, kliknete v zgornjem meniju na "Moj račun". Nato v meniju na levi kliknete na "Moj profil". Z drsnikom se pomaknete na dno strani, kjer je razdelek "Letna ribolovna dovolilnica in članstvo".

Kliknete v sivo polje pod napisom "Dodaj novo članstvo" in izberete vašo RD. Pred potrditvijo se morate strinjati s posredovanjem osebnih podatkov (drsnik spodaj mora biti zelene barve). Po izbiri RD kliknete na zeleni gumb Shrani. Vaša prošnja za aktivacijo uporabe eLRD je s tem dejanjem v teku. Administrator (tajnik) v vaši RD bo prejel prošnjo v elektronski obliki in jo potrdil, o čemer boste obveščeni. Po potrditvi lahko pričnete uporabljati eLRD. Če ste član v še kateri RD, ki uporablja sistem eLRD, morate postopek prošnje za aktivacijo ponoviti za vsako RD, v katero ste včlanjeni.

2. UPORABA LETNE RIBOLOVNE DOVOLILNICE IN VPIS DATUMA VANJO


Elektronsko letno ribolovno dovolilnico uporabite tako, da se prijavite v portal in kliknete v zgornjem meniju na "Moj račun", nato pa v levem meniju na "Letna dovolilnica". Glede na vaš status v RD lahko izbirate med revirji in dodajate gosta.

Za enostavnejšo uporabo eLRD smo pripravili kratka video navodila. Navodila v besedilni obliki so na voljo pod tem video posnetkom.


Najprej izberete vrsto ribolovnega dne (ciprinidi, salmonidi, ...) tako, da kliknete na spustni meni z imenom "Izberi vrsto ribolovnega dne". Na desni strani se nahaja spustni meni, kjer izberete revir, kjer želite loviti. V spodnji vrstici na levi strani je spustni meni, kjer potrdite ciljne vrste rib, denimo ciprinidi. Nato izberete še datum ribolova in kliknete na zeleni gumb "Potrdi".

Po kliku na zeleni gumb "Potrdi" vam bo sistem avtomatično osvežil spletno stran. Vaša karta se bo pojavila spodaj, kjer bo izpisan tudi datum veljavnosti dovolilnice, njena unikatna koda, tip ribolovnega dne in naziv dovolilnice, revir in morebitni gost. Na desni strani tega izpiska sta dve ikoni, zelena in rdeča. S klikom na zeleno ikono lahko dovolilnico natisnete, s klikom na rdečo ikono pa jo prenesete na napravo v obliki PDF. Na skrajni desni je še modra ikona, kamor sproti vnašate morebitni uplen (odvisno od vrste dovolilnice).

3. OBVEZEN VNOS UPLENA


POZOR! Če uporabnik ne vnese uplena, ne more aktivirati datuma za naslednji ribolov. V tem primeru se mu izpiše naslednje opozorilo:"Opozorilo! Aktivacija datuma je onemogočena. Prosim, vnesi podatke o uplenu za zadnji aktivirani datum." Za vnos uplena morate obiskati svoj profil in se premakniti na ustrezno dovolilnico. Na njeni skrajni desni strani je modra ikona za vnos uplena. Kliknete nanjo in vnesete uplen.

Darilni boni

NEPRECENLJIVO DARILO ZA VSAKEGA RIBIČA!
Možnost nakupa DARILNEGA BONA za preko 400 revirjev.

Klikni tukaj in preberi več