POSEBNA PONUDBA

Navodila za aktivacijo in uporabo elektronske letne ribolovne dovolilnice (eLRD)


Aktivacija in uporaba eLRD je preprosta. Pred prvo uporabo predlagamo, da sledite spodnjim navodilom (prosimo, preberite jih v celoti). Če imate dodatna vprašanja ali težave, se obrnite na pooblaščenca v vaši organizaciji, ki upravlja z revirji, kjer lovite.

Skoči na:

  1. AKTIVACIJA ELEKTRONSKE LETNE RIBOLOVNE DOVOLILNICE
  2. UPORABA LETNE RIBOLOVNE DOVOLILNICE IN VPIS DATUMA VANJO
  3. OBVEZEN VNOS UPLENA


1. AKTIVACIJA ELEKTRONSKE LETNE RIBOLOVNE DOVOLILNICE


Za uporabo eLRD potrebujete delujoči pametni telefon ali tablico in vklopljeno možnost "mobilni podatki", saj boste na terenu vpisovali datum ribolova in druge podrobnosti (uplen, ...).

Obiščite www.ribiskekarte.si. Če še niste ustvarili računa, lahko to brezplačno storite tukaj. Prosimo, izpolnite vse zahtevane podatke. Po tem, ko ste ustvarili račun, se prijavite v portal. To storite tukaj.

Za enostavnejšo aktivacijo eLRD smo pripravili kratka video navodila. Navodila v besedilni obliki so na voljo pod video posnetkom.


Ko ste prijavljeni v portal, kliknete v zgornjem meniju na "Moj račun". Nato v meniju na levi kliknete na "Moj profil". Z drsnikom se pomaknete na dno strani, kjer je razdelek "Letna ribolovna dovolilnica in članstvo".

Kliknete v sivo polje pod napisom "Dodaj novo članstvo" in izberete upravljavca, ki upravlja z revirji, kjer lovite in kjer bo veljala vaša eLRD. Pred potrditvijo se morate strinjati s posredovanjem osebnih podatkov (drsnik spodaj mora biti zelene barve). Po izbiri upravljavca kliknete na zeleni gumb Shrani. Vaša prošnja za aktivacijo uporabe eLRD je s tem dejanjem v teku. Administrator znotraj organizacije upravljavca bo prejel prošnjo v elektronski obliki in jo potrdil, o čemer boste obveščeni. Po potrditvi lahko takoj pričnete uporabljati eLRD. Če ste član v še kateri organizaciji, ki uporablja sistem eLRD, morate postopek prošnje za aktivacijo ponoviti za vsakega upravljavca, katerega član ste oziroma kjer boste lovili.

2. UPORABA LETNE RIBOLOVNE DOVOLILNICE IN VPIS DATUMA VANJO


Elektronsko letno ribolovno dovolilnico uporabite tako, da se najprej prijavite v portal RibiskeKarte.si in kliknete v zgornjem meniju na "Moj račun", nato pa v levem meniju na "Letna dovolilnica". Glede na vaš status v organizaciji upravljavca revirjev lahko izbirate med revirji in dodajate morebitnega gosta.

Za enostavnejšo uporabo eLRD smo pripravili kratka video navodila. Navodila v besedilni obliki so na voljo pod video posnetkom.


Najprej izberete vrsto ribolovnega dne (ciprinidi, salmonidi, ...) tako, da kliknete na spustni meni z imenom "Izberi vrsto ribolovnega dne". Na desni strani se nahaja spustni meni, kjer izberete revir, kjer želite loviti. V spodnji vrstici na levi strani je spustni meni, kjer potrdite ciljne vrste rib, denimo ciprinidi. Nato izberete še datum ribolova in kliknete na zeleni gumb "Potrdi".

Po kliku na zeleni gumb "Potrdi" vam bo sistem avtomatično osvežil spletno stran. Vaša karta za izbrani revir in datum ribolova se bo pojavila spodaj, kjer bo poleg izpisan tudi datum veljavnosti dovolilnice, njena unikatna koda, tip ribolovnega dne in naziv dovolilnice, revir in morebitni gost. Na desni strani tega izpiska sta dve ikoni, zelena in rdeča. S klikom na zeleno ikono lahko dovolilnico natisnete (če imate tiskalnik in če je to potrebno), s klikom na rdečo ikono pa jo prenesete na napravo v obliki PDF. Na skrajni desni je še modra ikona, kamor sproti vnašate morebitni uplen (odvisno od vrste dovolilnice).

3. OBVEZEN VNOS UPLENA


Ob koncu ribolovnega dne boste na vaš e-mail prejeli opomnik za vnos uplena (če ga v sistem ne boste vnesli že prej). Za vnos uplena sledite navodilom v opomniku. POZOR! Če uporabnik ne vnese uplena, ne more aktivirati datuma za naslednji ribolov. V tem primeru se mu izpiše naslednje opozorilo:"Opozorilo! Aktivacija datuma je onemogočena. Prosim, vnesi podatke o uplenu za zadnji aktivirani datum." Za vnos uplena se morate prijaviti v portal RibiskeKarte.si, obiskati svoj profil, klikniti na razdelek Moje karte in se premakniti na ustrezno dovolilnico. Na njeni skrajni desni strani je modra ikona za vnos uplena. Kliknete nanjo in vnesete uplen. Šele, ko je informacija o uplenu (tudi, če lovite po načelu ujemi in spusti) vnešena, lahko izberete datum za ponovni ribolov.

Če ribič vnese uplen, se v vrstici posamezne dovolilnice pri ikoni za vnos uplena na desni strani pojavi število uplenjenih rib. Če ribe ni uplenil, številke ni.

Darilni boni

NEPRECENLJIVO DARILO ZA VSAKEGA RIBIČA!
Možnost nakupa DARILNEGA BONA za preko 400 revirjev.

Klikni tukaj in preberi več