Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov ››

Ribiška družina Ptuj

Ribiška družina Ptuj je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki se združujejo zaradi ribolova, varstva in gojitve rib ter upravljanja Ptujskega ribiškega okoliša, varovanja voda ter športno rekreativne dejavnosti. Dejavnost družine je zasnovana na ustavnih in zakonskih načelih, predvsem na načelih Zakona o sladkovodnem ribištvu in Zakona o društvih. Sodelujemo z ribiškimi družinami in Zvezami ribiških družin v Sloveniji ter z Ribiško zvezo Slovenije kot najvišjo obliko povezovanja ribiških družin v Republiki Sloveniji.

Osnovna dejavnost Ribiške družine Ptuj je organiziranje športnega ribolova v ribiških okoliših, ki so ji bili dani v upravljanje. Neposredno s tem je povezana tudi skrb za zdravo in čisto okolje. Ker moramo skrbeti za vlaganje rib v naše vode, se ukvarjamo tudi z vzgojo toplovodnih rib (krapa, linja, ščuke ...). Na tem področju sodelujemo s sosednjimi ribogojnicami.

Predvsem preko tekmovalne dejavnosti navezujemo stike s prijatelji ribištva po Sloveniji in izven nje. Ob cesti Ptuj - Radgona sta v naselju Rogoznica dva ribnika. Ob manjšem smo zgradili Dom ribičev RD Ptuj. V njem imamo pisarno RD Ptuj, nekaj sob za prenočevanje naših prijateljev in prostore za druženje naših članov. Ker pa smo Štajerci, smo uredili tudi ličen bife, katerega pa smo dali v najem. V neposredni bližini se nahajata tudi športni igrišči ŠD Rogoznica, 2 stezi za balinanje in gugalnice za otroke. Da je ribičem pri roki čisto vse, pa je v bližini tudi trgovina z ribiškim priborom.

K razvoju turizma na ptujskem območju želimo pomagati s tem, da bi naše in pa tudi ostale ribiče seznanili z bogastvom naših ribolovnih revirjev. Začeli smo se ukvarjati z ribolovom na veliko ribo, organiziramo pa tudi ribiška tekmovanja na državni ravni, kjer so prisotni ribiči iz celotne Slovenije.

Dober prijem vam želi UO RD Ptuj!

Neprecenljivo darilo za vsakega ribiča!

Darilni boni

Možnost nakupa DARILNEGA BONA za preko 400 revirjev.
Klikni tukaj in preberi več...