Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov ››

Ribiška družina Maribor

Ribiška duružina Maribor upravlja z vodnim življem na prehodu alpskega sveta v ravninski - panonski svet. Naš položaj pogojuje tudi življenje v naših vodah kjer dominirajo krapovci: kapitalni krapi in mrene, veliko je  somov pa tudi ščuke se najdejo.  Ker smo na magistralnih poti, do nas ni težko priti.

Ribištvo  v Mariboru ima dolgo tradicijo. Predhodnica današnje Ribiške družine Maribor je  bila Ribiška zadruga in je  bila ustanovljena 25. 1. 1952. Takratna zadruga je obsegala širše območje severovzhodne Slovenije, od Slovenj Gradca, Dravograda in vse do Poljčan. V letu 1957 je bil dopolnjen Zakon o sladkovodnem ribištvu. Določili so ribiške rajone in na novo izdelali gospodarski načrt za prihodnje petletno obdobje.  Pričele so se priprave na občne zbore v letu 1958 in priprave na ustanovitveni občni zbor Ribiške družine Maribor, ki je bil 10. oktobra 1958.

Torej letos štejemo 55 pomladi. Ribiška družina Maribor  upravlja z Mariborskim ribiškim okolišem v katerem je  okoli 210 ha ribolovnih vod, okoli 10 ha pa je rezervatov na Dravi in ribnikih. V teh predelih je ribolov prepovedan. Zaradi svoje spečifičnosti iztopata dva tipa vod in sicer Drava kot tekoča voda in ribniki kot stoječa. 

Vsem ribičem želimo  da bi se ob naših vodah resnično počutili kot doma. Ribiška družina šteje skoraj 500 članov in na leto imamo okoli 11000  ribolovnih dni. 

Uradne ure ribiškega doma:
v ponedeljek od 17 do 18 ure in v sredo od 17 do 18,30 ure, v času dopustov ( julij - avgust ) samo v sredah.

Želim vam  DOBER PRIJEM!

Neprecenljivo darilo za vsakega ribiča!

Darilni boni

Možnost nakupa DARILNEGA BONA za preko 400 revirjev.
Klikni tukaj in preberi več...