Tradicionalno 1. aprilsko tekmovanje na najtežjo ujeto postrv

Kot vsako leto, so tudi letos člani RD Ilirska Bistrica, 1.4. organizirali tekmovanje na najetežjo ujeto postrv na jezeru Klivnik.

Na tekmovanju se je zbralo več kot 130 tekmovalcev. Tekmovalci so bili zastopani tako iz okoliških, kot tudi ostalih krajev naše domovine. Poleg prej omenjenih, pa je prišlo poskusit srečo tudi nekaj ribičev iz Hrvaške. Nekoliko smo pogrešali naše zahodne sosede, ki so se do sedaj tekomvanja redno udeleževali.

Tekmovalce je pričakalo odlično vreme in zelo aktivna riba, ki je večini ribičev omogočila izpolnitev dnevnega izplena. Približno polovica ribičev se je ribolova lotila iz obale (večina na jezu) ostali pa so srečo iskali iz čolnov. Tekma je trajala do 12-tih, po njej pa je sledilo tehtanje ter podelitev nagrad najboljšim članom in mladincem. Kosilo, katero je kasneje pripadalo vsem tekmovalcem, pa je bilo lepa iztočnica za nadalno druženje. Po zaključku se je marsikdo odločil, da bo še malo “poguštiral”, saj je riba ostala aktivna tudi v popoldanskem času.

Zmagovalci med člani:

1. mesto: Buh Tomaž,1.620 g,

2. mesto: Požar Martin 1340 g,

3. mesto: Edo Godnic 1300 g

Zmagovalci med mladinci:

1. mesto: Nejc Tekavec 1400 g,

2. mesto: Kristjan Lican 1100 g,

3. mesto: Žana Svenšek in Žan Volk 480 g

Kljub močnemu pristisku pa je v jezeru uspelo ostati še kar nekaj kapitalnih primerkov (od 3 do 5 kg), ki čakajo na bodoče srečneže.

Lep pozdrav in dober prijem,

Jure

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja