RD Barje – Mali graben

Mali graben ima v zgornjem delu značaj mešanega, v spodnjem delu pa ciprinidnega revirja. Zgoraj lahko avto pustite neposredno pri jezu pod Bokalci za gostilno.
Lovite lahko od jezu navzdol. Nad jezom je revir RD Dolomiti. V betonskem kanalu, ki tudi teče od jezu proti Ljubljani, prav tako ne smete loviti.

Drugo zanimivo mesto je takoj pod avtocestnim in železniškim mostom Dolgi most (Vič pri Ljubljani). Avto lahko v miru parkirate tudi na Mokrški ulici (Vič) ali za lokalom s hitro prehrano na Rakovi Jelši.

Rečica Mali graben je precej onesnažena, a je še vedno izjemno pomembna kot drstišče lipanov, platnic, podusti in sulcev. Povprečen pretok znaša okoli 2 ali 3 kb/s. Reka je široka do 10 metrov in je mestoma obrasla z grmovjem, na nekaterih mestih pa so si ljudje ob njej postavili ograje ali trate s kamini in paviljoni, zato je prosto premikanje omejeno.

Globina se spreminja in je med 0,5 in 3 metri. V zgornjem odseku priporočamo potezanke za postrvi in različne drobne suhe muhe ali posnetke ličink  za lipana.

V spodnjem odseku boste pri ribolovu belic uporabili različne vabe, recimo kruh, sadje, kostne črve, polento … V revirju je dovoljeno vijačenje. Povprečni ulovi so šarenke (30 cm), lipani (25 cm), kleni (30 cm), mrene (40 cm), platnice (35 cm) in povprečno velike zelenike, ki jih je zelo veliko.

9
Podust iz Malega grabna je prijela na drobno ajdovko … Foto: M. Ušeničnik.

Nakup dovolilnic in opis celotenga režim ribolova: www.ribiskekarte.si/rd-barje/kanal-mali-graben-barje

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo prek: info@ribiskekarte.si ali www.ribiskekarte.si/kontakt

Hany Bany

Angler

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja