Muharjenje v spomladanskih mesecih za začetnike – 1. del

Bliža se pomlad, kar pomeni, da se zagrizenim muharjem mota po glavi samo še ena misel in to je dejstvo, da je sezona ribolova tik pred vrati.

Ciljna vrst rib spomladi za muharje  je postrv in prav to je tudi glavni razlog , da so ribiške družine posvetile veliko časa in naporov ravno ohranjanju te vrste z nenehnim vlaganjem v vodotoke, tako avtohtonih kot alohtonih vrst. Prav te vložene ribe pa so na začetku sezone tudi tiste najlažje ulovljive, saj se na nekaterih področjih dogaja, da avtohtona riba še ni aktivna v prehranjevanju, še posebno, če je temperatura vode  prenizka, vložek ali »briketarice« pa tako nimajo pojma s čim bi se hranile v odprti vodi, saj so stalno dobivale hrano s pogrnjene mize, vedno ob istem času in se morajo še vedno prilagajati na razmere ter v stadiju pomanjkanja vsakodnevnega obroka hlastajo za vsem kar priplava mimo.

Namen tega vložka, imenovanega tudi vložek za pod trnek, je seveda uplen in s tem neke vrste zaščita za domorodne vrste postrvi, pred mesa željnimi muharji, na začetku sezone. Vsaj tako pravijo učene glave. Ker to čisto ne drži, naj napišem ugotovitev iz tujega tiska za razmišljanje: Vloženke se bodo ob pomanjkanju hrane zelo rade prehranjevale tudi z mladicami naših domačih postrvi in ena lačna šarenka jih lahko poje kar nekaj. Pa o tem kaj več, kdaj drugič, tako da spremljajte blog

006sarenka

Lep pozdrav,

Vladimir Miki Mikec

EDIT: Dodan drugi del bloga Muharjenje v spomladanskih mesecih za začetnike

4 thoughts on “Muharjenje v spomladanskih mesecih za začetnike – 1. del

  • pri 18:35
    Permalink

    Super Miki … Te bomo lahko tudi tu spremljal. 🙂

    Odgovori
  • pri 8:27
    Permalink

    Miki kot ponavadi, super. Redno spremljam tvoj blog in moram reči da sem se ta čas marsikaj naučil. 🙂

    Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja