Izdelava bojlijev je enostavna

Si že lovil krape z bojliji, a se ti je zdela njihova cena previsoka? Te odlične vabe za krape in druge sorodne sladkovodne ribe si lahko izdelaš doma in z njimi loviš prav tako dobro kot s kupljenimi. Z nekaj iznajdljivosti in znanja lahko izdelaš vrhunske bojlije za dostopno ceno. Pogoj je, da si natančen in imaš smisel za razmerja. Beri dalje in poglej, kako pristopiti k izdelavi bojlijev.

Nadaljuj z branjem

Kdo je ujel najlepšo?

V soboto smo zaključili muharsko sezono ribolova potočnih in soških postrvi. Do konca novembra je ponekod še dovoljen ribolov šarenk in lipanov. Tisti ribiči, ki se bodo podali na njih, naj bodo pozorni na drstne jame. Postrvi so ponekod že krenile na priprave za drst. Drugi ribiči se bodo lotili ribolova krapov, tretji pa sulcev, katerih ribolovna sezona se je uradno začela s 1. oktobrom.

Nadaljuj z branjem

Vabe za ribolov krapov

Od vas pogosto dobimo vprašanje, zakaj v blogu ne zapišemo katere od osnovnih znanj, ki bi koristile ribičem začetnikom. Ker želimo, da je naše pisanje čim bolj pestro, tokratni blog namenjamo eni od tematik, ki bo koristila predvsem tistim, ki se z ribolovom šele spoznavajo. Pišemo o različnih vabah za ribolov krapov. Njihov ribolov je lahko zelo zanimiv, ker te ribje vrste poseljujejo številne ribolovne revirje po Sloveniji pa je ribičem tudi zelo dostopen način preživljanja prostega časa v naravi.

Nadaljuj z branjem